16.06.2023
De ce oamenii barfesc? Afla raspunsul de la psihologul Cezara Dilevschi: „Noi mereu cand comunicam, impartasim ganduri, emotii, idei, intentii” - VIDEO

A barfi sau a vorbi pe cineva in absenta acelei persoane poate fi o modalitate prin care sa ne demonstram propriile frustrari, totusi, specialistii spun ca nu este unicul motiv. De ce oamenii simt oamenii de a barfi a aflat reportera emisiunii O Seara Perfecta, Iulia Deliu.

Multi dintre noi barfesc, de ce o facem, a explicat psihologul Cezara Dilevschi: „Cu siguranta omul este o fiinta biopsihosociala si evident noi mereu cand comunicam, impartasim ganduri, emotii, idei, intentii, comportamente. Oamenii barfesc pentru foarte multe motive cu adevarat, uneori atunci cand nu este conectat la viata proprie el se ocupa de vietile altora, daca omul este de succes, mai bine se descurca si oamenii cand barfesc isi fac lor bine. Oamenii atunci cand impun anumite idei, ganduri, ei percep lucrurile ca si cum ar trebui toata lumea sa functioneze conform principiilor lor. In spatele unei barfe va fi un comportament pasiv-agresiv”.

Surorile Osoianu – toate drumurile duc la Horesti! Vezi cum arata muzeul interpretelor, din satul lor natal: „Noi suntem tare mandre si bucuroase ca avem cu ce ne lauda" - VIDEO

Psihologul a povestit cum reactioneaza diferite tipuri de persoane la barfe: „Oamenii reactioneaza extrem de diferet la barfe. Un om care iubeste sa fie in centrul atentiei poate si sa le dea curs, printr-un anumit conportamen, atunci oamenii cauta atentie si sporesc barfele despre ei cu ce scop se face ii priveste. Alti oameni o sa reactioneze foarte prost, afectand sanatatea mentala, vor fi furiosi, tristi, cei care sunt cu o stima scazuta de sine evident ca asta o sa creasca in abandon”.

Va merge pe urmele tatalui si a bunicului? Vezi ce a povestit Radu Dolgan despre fiul sau: „Noi suntem o familie artistica...” - VIDEO

Cezara Dilevschi a explicat cum trebuie de reactionat la barfe: „Niciodata nu ne indreptatim, orice indreptatire, comunicare va naste si mai mult interes si aceasta barfa va spori, in al doilea rand, foarte mare grija la omul care transmite aceasta barfa, el este cel care poate distorsiona obiectivitatea mesajului. Este foarte bine sa privim acei oameni cu compasiune si mila si sa intelegem ca o fac din frustrare. daca putem sa combatem direct omul e foarte bine sa o facem strict pe subiect, fara a ne implica emotional”.

Psihologul a mentionat de ce oamenii barfect pe retelele de socializare: „Toti in spatele ecranelor se simt eroi, fiindca, a scrie nu este si a dezbate si a comunica fata in fata, nu poti sa confrunti omul”.

Articole din aceeasi categorie