09.08.2024
Davis-Wooshall Tara a câștigat aurul la Jocurile Olimpice de la Paris! Povestea atletei americane care este căsătorită cu un medaliat paralimpic - FOTO

Atleta Davis-Wooshall Tara, la doar 25 de ani, a reușit să obțină aurul la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. 

Sportiva a câștigat aurul la Jocurile Olimpice 2024, la proba săritura în lungime. Atleta a sărit 7,10 metri, un scor pe care nici medaliata olimpică Malaika Mihambo din Germania nu o putut s-o egaleze. 

Ai prea puţină încredere în tine? Aplică aceste 7 trucuri de la psihologi

Davis-Wooshall Tara este căsătorită cu atletul Hunter Woodhall, medalist paralimpic de 3 ori. În ciuda faptului că are ambele picioare amputate, Hunter Woodhall a reușit să obțină în 2015 o medalie de argint și una de bronz la Campionatele Mondiale de Atletism, iar mai târziu a câștigat o medalie de bronz la Jocurile Paralimpice de vară din 2016.

Cei doi și-au început povestea de dragoste încă de pe băncile școlii, iar relația lor a fost întotdeauna marcată de un spirit competitiv comun. Cuplul se motivează reciproc și reușește să obțină numeroase realizări. De asemenea, ei se antrenează împreună. 

9 august: evenimentele, curiozitățile și personalitățile zilei - FOTO

„Ne tragem la răspundere unul pe altul, facem o echipă bună în sport, dar și în fiecare zi, împreună facem totul de zece ori mai bine”, a declarat sportiva pentru teamusa.com. „Amândoi suntem deschiși la critică, pentru că vedem lucruri pe care nu le văd ceilalți, putem să ne antrenăm unul pe altul”, a mai adăugat femeia.

Anastasia Nichita scrie istorie pentru Republica Moldova la Jocurile Olimpice de la Paris! Ce mesaj a publicat luptătoarea după calificarea în finală - FOTO

Davis-Wooshall Tara a participat la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. Pentru ea a fost o experiență valoroasă de învățare, unde a avut ocazia să interacționeze cu sportivii pe care îi văzuse anterior doar pe YouTube. 

În anul 2015 a devenit campioană mondială la săritura în lungime la categoria de vârstă U18, iar în anul 2018 a fost medaliată cu bronz la categoria de vârstă U20. Sportiva americană a obținut medalia de argint la Campionatele Mondiale în anul 2023, iar în anul următor, medalia de bronz. 

SURSĂ FOTO: Facebook/ Team USA, Instagram/ _taarra_

Articole din aceeasi categorie