04.04.2022
„Dansatorii rusi” au devenit ucraineni la Galeria Nationala din Londra dupa ce pictura lui Degas a fost redenumita. „Am considerat un moment oportun sa actualizam titlul tabloului pentru ca acesta sa reflecte mai bine tema picturii” - FOTO

Celebra lucrare a lui Edgar Degas a fost redenumita, iar reprezentantul galeriei a venit si cu un comentariu in acest sens. 

Galeria Nationala din Londra detine peste 2300 de picturi din secolele XIII-XIX. Inclusiv impresionistul francez de la inceputul secolului al XX-lea, de Edgar Degas. Cartea de vizita a artistului este imaginea corpului uman in miscare, fiind cunoscut si ca „pictorul dansatorilor”.

Pictura lui Degas „Dansatorii rusi” a devenit subiect de controversa. Unii experti considera ca femeile infatisate pe panza nu sunt ruse, ci ucrainene. Acest lucru ar fi fost dovedit de tinutele dansatorilor, precum si de decoratiunile din panglici si flori. In pictura fetele sunt imbracate in camasi albe si fuste colorate, cu coroane pe cap.

„O mare enigma!” Maria Tiscenco este deja Tincu. De ce artista a decis sa isi schimbe numele: „Adevarul este ca...” - VIDEO

Desi a fost un subiect foarte discutat, recent s-a precizat ca Galeria Nationala din Londra a decis sa redenumeasca opera lui Degas. Acum, acestia nu sunt „dansatori rusi”, ci „ucraineni”.

Reprezentantul galeriei a explicat aceasta decizie. „Titlul acestei picturi a facut obiectul unei dezbateri constante de-a lungul anilor si a fost acoperit in literatura stiintifica. Cu toate acestea, a primit o atentie sporita in ultima luna din cauza situatiei actuale. Prin urmare, am considerat un moment oportun sa actualizam titlul tabloului pentru ca acesta sa reflecte mai bine tema picturii”, citeaza Guradin, un purtator de cuvant al galeriei .

Zelenski, la Premiile Grammy: ″Nu exista ceva care sa se opuna mai mult razboiului decat muzica″

Pictura a primit un nou nume la mijlocul lunii martie. Acest lucru a fost facilitat de artista din Kiev Miriam Nayem. Ea a emis o cerere de schimbare a numelui, iar in cele din urma, ea a primit un raspuns pozitiv. Momentan, pictura lui Degas nu este expusa.

Sursa FOTO: Google 

Articole din aceeasi categorie