14.09.2023
Daca partenerul te iubeste se va schimba pentru tine? Psihologul Eugenia Staver dezminte cele mai frecvente mituri legate de relatiile de cuplu - VIDEO

Cuplurile fericite nu se cearta. Daca partenerul te iubeste se va schimba pentru tine. Sa fie adevarat sau doar mituri? Parerea unui psiholog a mers s-o afle reporterul Madalina Sorocovschi in cadrul unui reportaj marca O Seara Perfecta.

Toata lumea da sfaturi in dragoste, insa trebuie sa avem grija pe cine ascultam. Cele mai comune mituri despre relatii au fost dezbature de catre psihologul Eugenia Staver.

„Daca o femeie depinde de un barbat nu este o femeie puternica. Aceasta afirmatie este total falsa. Este o convingere limitativa. Femeia are nevoie de o independenta emotionala, are nevoie de o independenta financiara. Atat timp cat femeia isi arata latura mai vulnerabila, mai feminina, in fata barbatului nicidecum nu o face o femeie slaba. Dincotra, este necesar pentru a putea completa un barbat. Sa stii ca e necesar ca femeia sa depinda de un barbat”, a explicat specialista.

Sophie Turner, prima aparitie dupa ce a anuntat divortul de Joe Jonas. Detaliul care a atras atentia - FOTO

Un alt mit consta in faptul ca toti barbatii sau toate femeile sunt la fel. Eugenia Staver nu este de acord nici cu aceasta idee: „Toti barbatii si toate femeile nu mai sunt cum erau odata. Nu sunt toti la fel si daca a fost in trecut o experienta negativa nu inseamna ca si in viitor o sa aiba acelasi comportament”.

„Daca te iubeste se va schimba”, spune un alt mit. „Credeam si eu la vreo 20 de ani. Este un mit des intalnit. Oamenii se schimba doar atunci cand vor sa se schimbe”, a povestit psihologul.

Totodata, Eugenia Staver a mentionat: „La o relatie se lucreaza. Relatia nu seamna doar bine si frumos. Uneori este indicat ca cuplurile sa se certe. Spun asta destul de asumat. Eu incurajez certurile, dar nu incurajez abuzul ferbal”.

De 24 de ani, 24 de ore din 24, cu PRO TV! Vezi care a fost atmosfera la evenimentul multasteptat al televiziunii - VIDEO

Articole din aceeasi categorie