02.03.2023
Cum sa-ti imbunatatesti vorbirea? Antrenoarea de dictie, Doina Chiorescu, iti spune care sunt cele mai frecvente greseli de pronuntie: „Lenea de a deschide si de a pune in miscare gura, ne face sa avem o vorbire defectuoasa” - VIDEO

Jurnalista si antrenoarea de dictie, Doina Chiorescu, a fost invitata la emisiunea O Seara Perfecta si a vorbit despre greseli frecvente, defecte de vorbire si a abordat subiectul persoanelor care vorbesc combinat limba rusa si romana.

Antrenoarea a mentionat ca observa greselile de vorbire, dar e toleranta: „De regula, observ foarte usor oamenii care au anumite defecte de vorbire, care vorbesc foarte repede, care vorbesc cu gura mai mult inchisa, de cat deschisa, dar incerc sa fiu toleranta la capitolul asta si sa nu dau sfaturi daca nu-mi sunt cerute.”

Persoanele care au vorbit in limba rusa si romana au aceste probleme de dictie: „De regula, persoanele care au vorbit foarte mult limba rusa in copilarie, sau continua sa vorbeasca in limba rusa si in limba romana la maturitate au un L infundat si au probleme la pronuntia diftongului Ea.”, a spus Doina.

Daca ar fi barbat pentru o zi, ar opri razboaiele! Afla intr-un interviu de suflet, ce inseamna pentru actrita Rusanda Radvan sa fii femeie, dar si cum reuseste aceasta sa imbine cariera si viata personala

Chiorescu a mentionat ca practic orice defect de vorbire poate fi depasit cu ajutorul muncii: „Fara antrenament, nu exista rezultate. Antrenamentul este cea mai buna modalitate petru a ne perfectiona discursul. Sunt oameni care au acest har de la Dumnezeu de a vorbi liber, de asi exprima gandurile liber.”

Doina a spus ca recomanda cursantilor sa nu munceasca doar la curs: „Este foarte bine sa antrenam acasa vorbirea libera.”

Sotia lui Ed Sheeran, diagnosticata cu o tumoare in timpul sarcinii: “Ma simteam de parca ma inec”

„Copii acum vorbesc mult mai liber si mult mai frumos, pentru ca si noi, la randul nostru incercam sa educam o generatie care sa vorbeasca liber, sa isi controleze mai usor emotiile.”

Antrenoarea a mentionat ca vorbesc repede, din motiv ca:  „Probabil, gandesc lucrurile foarte repede. In momentul in care gandesti foarte multe lucruri pe minut, pe secunda, iti doresti si sa le vociferezi foarte repede.”

Ina Terescenco a implinit 32 de ani! Vezi ce cadou a speriat-o pe bloggerita: „Ma tem, serios, ma tem...” - VIDEO

Doina a relatat ca avem defecte de vorbire in mare parte din cauza lenei: „Aparatul nostru fonator este, la fel, format din muschi, care e necesar sa-i antrenam, pentru ca, sa fie flexibil si sa formam sunete clare. De cele mai multe ori, lenea de a deschide si de a pune in miscare gura ne face sa avem o vorbire defectuoasa.”

Antrenoarea a venit cu o sugestie: „Sfatul meu ar fi, sa vorbeasca propozitiile cu subiect si predicat.”

Articole din aceeasi categorie