17.09.2024
Cum ne gestionăm banii corect și ce greșeli trebuie să evităm! Sfaturi de la experții financiari Andrei Argint și Olga Tabîrță - VIDEO

„Banii mei sunt banii mei, iar banii tăi sunt banii noștri” este o expresie după care se ghidează multe femei în cuplu. Invitații din platoul emisiunii O Seară Perfectă, Andrei Argint și Olga Tabîrță au dezvăluit cum de fapt trebuie să gestionăm corect banii în familie.

Timpurile s-au schimbat semnificativ față de perioada sovietică, iar modul în care gestionăm banii a evoluat. Astăzi, gestionarea eficientă a finanțelor personale și familiale necesită o înțelegere profundă a cum și de ce cheltuim sau economisim bani. 

Expertul financiar Andrei Argint subliniază că banii nu ar trebui să fie lăsați să „stea”. În opinia sa, veniturile trebuie să „circule” pentru a fi produse ulterior altele noi: „Punerea banului la „colțun” este greșit. Banul trebuei să circule fiindcă el așa este făcut, de exemplu, cheltuielile mele sunt venitul cuiva și în momentul în care nu punem banii în circulație se primește că întrerupem acest circuit și respectiv, economisind întrerup veniturile mele”.

Critica - manifestare paradoxală a iubirii! Angela Stafii, doctor în filosofiei: „Cu cât mai tare te critic, cu atât mai mult sper că...” - VIDEO

Pe de altă parte, Olga Tabîrță explică faptul că o formulă corectă de a gestiona banii în familie nu există: „Eu cred că fiecare decide pentru el, nu există o formulă exactă. Eu aseară într-o discuție cu copii am spus o frază: „Cheltui foarte mult, dar asta nu este o problemă, căci trebuie să câștig mai mult”. Cu 5-6 ani în urmă, urmărind diferite familii am observat că acolo unde se cheltuie mult se căștigă mult și nu invers. Atunci când ai niște scopuri personale, tu te motivezi și să câștigi mai mult”.

Valeria Capra, surprinsă în direct de cutremur! Care a fost reacția prezentatoarei Pro TV - VIDEO

În fiecare familie există tendința de a face cheltuieli iraționale. Olga subliniază importanța găsirii echilibrului dintre necesitate și dorință: „Eu și la copii le spun atunci când exagerează... Eu pot să-i întreb dacă asta este o necesitate sau o dorință și atunci când este o dorință se liniștesc imediat. Exact asta funcționează și la maturi”.

Andrei Argint a completat: „Eu cred că trebuie să fie un echilibru între a cheltui rațional și acele mofturi. Banii trebuie puși în circulație pentru a produce alți bani și atunci trebuie să mă gândesc la ideia în care eu cheltui banii ca cel puțin o parte din ei să producă și alți bani. acă lAtunci când în familie sunt unele necesități, tu te gândești cum să faci rost de ei”.

SURSA FOTO: ARHIVA PRO TV CHIȘINĂU

Articole din aceeasi categorie