06.06.2023
Cum arata regina Letizia acum 19 ani, in ziua nuntii cu Felipe al Spaniei. Fosta jurnalista a purtat o rochie de 8 milioane de dolari - FOTO

22 mai 2004 este ziua in care fosta jurnalista Letizia Ortiz Rocasolano a intrat oficial in familia regala a Spaniei, moment in care s-a casatorit cu printul Felipe, acum rege al Spaniei. 19 ani mai tarziu, cei doi sunt tot indragostiti, uniti si, in plus, sunt parintii a doua fete superbe si destepte. Letizia a purtat cea mai scumpa rochie facuta vreodata pentru o mireasa dintr-o familie regala.

Evenimentul tinut la Catedrala Almudena din Madrid, de acum aproape doua decenii, i-a fascinat pe spanioli si a captat atentia intregii lumi. Mireasa a fost in centrul atentiei, aceea fiind si ziua in care a devenit printesa. Rochia ei a costat opt milioane de dolari si a fost creata de designerul spaniol Manuel Pertegaz, din matase de cea mai buna calitate. A avut maneci lungi, un decolteu subtil in V, o trena spectaculoasa de patru metri si jumatate si a fost brodata cu fir de aur, scrie Hello Magazine.

Regina Letizia, rochie de mireasa de 8 milioane de dolari, bijuterii de la sot si socri

Si la capitolul accesorii a excelat, caci bijuteriile purtate de Letizia in ziua cea mare au fost cadou de la sot si socri. Tot de la Felipe a primit si voalul lucrat manual cu aceleasi broderii ca rochia. Coronita cu diamante a fost cea pe care soacra ei a purtat-o la nunta cu regele Juan Carlos, in 1962.

Nunta la care au participat 1500 de oameni si a fost vizionata de 25 de milioane de telespectatori a costat in jur de 20 de milioane de euro.

Jennifer Lopez si Ben Affleck, vis implinit. Cum arata resedinta in valoare de 60 de milioane de dolari pe care si-au cumparat-o - VIDEO

Cum s-au cunoscut jurnalista Letizia si printul mostenitor Felipe

Relatia dintre cei care acum formeaza cuplul regal al Spaniei a inceput in 2002, cand s-au cunoscut la o cina tinuta de prieteni comuni. Au rezonat imediat, au tinut legatura si au inceput o relatie care s-a desfasurat in secret vreme de un an. In noiembrie 2003, Letizia si Felipe anuntau logodna surpriza, pecetluita cu un inel cu 16 diamante, asemanator cu o verigheta.

Letizia, fosta jurnalista de televiziune, ce a lucrat si pentru filiala spaniola a postului international de stiri CNN, a mai fost casatorita cu scriitorul spaniol Alonso Guerrero, din 1998 pana in 1999.

Felipe a devenit regele Felipe al VI-lea in 2014, dupa ce tatal lui, regele Juan Carlos, a abdicat. Letizia si Felipe au doua fete impreuna, Leonor (17 ani) si Sofia (16 ani).

Povestea fetei care s-a nascut in inchisoare, iar acum e studenta cu bursa la Harvard. Aurora nu a avut un inceput usor in viata - FOTO

Articole din aceeasi categorie