10.06.2022
Comportamentul la nunti! Afla de la Ariana Dermenji care sunt regulile de baza pe care trebuie neaparat sa le respectam atunci cand mergem la o astfel de ceremonie: „Tot ce faci trebuie sa fie facut cu eleganta” - VIDEO

Acum, cand sezonul nuntilor este deschis, este important sa stim si cum sa ne comportam la una. Care sunt regulile de baza ne spune Ariana Dermenji, care a fost invitata in cadrum emisiunii O Seara Perfecta. Dupa spusele femeii, nu totul este permis, incepand cu rochiile scurte, intarzierea, sarutarea miresei si multe alte detalii. Mai multe afla in interviul de mai jos. 

Primul semn ca va avea loc o nunta sunt invitatiile. Acestea trebuiesc transmise cu o luna inainte de nunta. „In general se recomanda pana la doua luni, insa minimal este o luna. Cand deja cel care este invitat primeste invitatia, dupa regulile de eticheta este normal sa fie un raspuns intr-un timp scurt. In orice caz, de multumit si de primit invitatia este binevenit, chiar daca nu poti da un raspuns imediat”. 

Inainte, exista o traditie dupa care mirii mergeau cu o sticla de vin, cu ceva gustos, pentru a da cuiva invitatia personal. „Acum este suficient sa fie transmis si pe online. Desigur ca e cel mai bine cand se transmite pe hartie, prin posta sau personal. Nu este o regula anumita pentru a transmite invitatia. Daca se ajunge la graba, poti si sa suni invitatul. Principalul e sa fie din timp, pentru ca persoana sa fie pregatita si sa isi faca planul in asa fel incat sa ajunga la nunta”. 

Ea are 18, iar el 18 de doua ori! Cum a fost colaborarea dintre Pasha Parfeni si Andreea Bostanica: „Ele savurau atunci viata reala, dar eu de exemplu doar acum am iesit din casa..” - VIDEO

In cazul in care inviti la nunta o familie care are copii, este neaparat sa specifici daca sunt invitati si copiii sau nu. „Cei care raspund ar trebui sa anunte. Noi cand invitam o familie care are copii, noi luam in calcul intreaga familie, inclusiv copiii. Deja familia trebuie sa spuna, daca vor fi copiii cu ei sau nu”. 

Unele persoane aleg sa faca toate etapele acestui eveniment intr-o zi, adica si partea religioasa si partea civila si insusi nunta. Dar, ce tinute trebuie sa purtam in aceasta zi sau cate tinute?: „In partea de dimineata, tinutele se recomanda sa nu fie atat de solemnioase. Trebuie sa fie elegant, sobru. Pentru barbati in partea de dimineata nu se recomanda un smoking sau un frac. Pentru femei nu se recomanda nici dimineata, nici seara, sa fie rochia scurta, dar nici foarte lunga. La nunta, femeia nu trebuie sa se imbrace intr-o tinuta alba. De asemenea, femeia nu trebuie sa aiba prea multe accesorii, pentru a nu fi vizibil exprimata ca o situatie economica mai buna decat cea a mirilor”. 

A absolvit liceul in anul 2009 si isi aminteste cu drag momentele unice! Vezi cum arata interpretul Ionel Istrati cu 13 ani in urma: „Ce timpuri” - FOTO

Pentru miri, trebuie sa atragem atentia si la florile sau cadourile pe care i le oferim. „Este o regula in ceea ce tine de cadou si flori la nunti. Este binevenit sa transmitem cadoul din timp, ci nu sa venim cu acest cadou la ceremonie. Din cauza ca in acea zi este multa agitatie cadoul nostru se poate pierde sau poate fi neglijat de catre miri. La nunta se vine obligatoriu cu flori, conform normelor. Nu conteaza atat de mult ce flori. Trebuie sa fie un buchet elegant si sa fie dat din partea barbatului”. 

Nu se recomanda sa intarzii la nunta. „Nu este de dorit sa vii in momentul in care deja toti s-au asezat la masa. Se recomanda sa invitati persoanele cu jumatate de ora mai inainte de inceperea ceremoniei”. 

In eticheta de societate, femeia trebuie sa invite la masa, iar barbatii ajuta femeile sa ia loc. „Cand ne-am asezat, trebuie sa luam servetelul si il punem la genunchi. Acest moment trebuie facut la fel elegant, nu il desfacem ca sa vada toti. Cu acest servetel nu stergem fata urat, ci palpam putin buzele. Dupa eticheta, noi incepem a manca dupa ce a inceput a manca gazda. Nu se recomanda sa mananci in timp ce cineva spune tine un discurs”. 

Sursa FOTO: Instagram

Articole din aceeasi categorie