11.03.2022
Cine-l pazeste pe Putin? Cum sunt alesi bodyguarzii lui de elita si de ce poarta adesea umbrele si serviete in mana: „Bodyguardul trebuie sa-l apere pe demnitar de cineva invizibil”

Presedintele rus este extrem de preocupat de securitatea lui. Si, mai ales zilele acestea, are si de ce, avand in vedere numarul extrem de mare de oameni care-l dezabroba in razboiul impotriva Ucrainei! Cine-l tine in viata pe Vladimir Putin intr-o perioada in care a devenit persona non grata pentru multi?

The New York Post a relatat despre grija liderului de la Kremlin de-a nu se infecta cu noul coronavirus, in timpul pandemiei, acesta mentinand distanta fata de orice interlocutor de-ai sai, chiar si de sfatuitorii lui apropiati. Iar aceasta obsesie e una dintre multele pe care le are Putin. De pilda, unul dintre cei mai urati oameni de pa pamant la ora actuala isi ia masuri fara precendent pentru a supravietui razboiului din Ucraina.

A existat intotdeauna pericolul ca Putin sa fie asasinat. Iar acum acest pericol a crescut simtitor. Ca fost agent KGB, el stie perfect ce trebuie facut ca sa se mentina in viata in aceste momente tulburi din viata sa. Se inconjoara de bodyguarzi de top, care sunt capabili sa actioneze la cel mai mic semn de pericol.

The New York Post sustine ca bodyguarzii lui Putin fac parte din Serviciul Federal de Protectie, fiind cunoscuti, in cadrul acestui serviciu, ca Muschetarii. Acest serviciu dateaza inca din secolul al XIX-lea, de pe vremea Tarului Alexandra al III-lea, care l-a infiintat dupa asasinarea tatalui sau, imparatul rus Alexandru al II-lea.

Imagine rara din copilaria presedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, alaturi de mama lui. Cu ce se ocupa tatal liderului de la Kiev - FOTO

Nu e de mirare ca muschetarii lui Putin sunt cea mai bine antrenata echipa din Rusia. „E putin probabil ca bodyguarzii presedintelui sa ajunga sa sara cu parasuta sau sa organizeze ambuscade pe munte”, a declarat un fost membru al echipei de Securitate a liderului de la Kremlin pentru Russia Beyond. „Abilitatile de lupta sunt folositoare, dar nu sunt totul. In razboi, ataci. Iar bodyguardul trebuie sa-l apere pe demnitar de cineva invizibil”, a conchis acesta.

Bodyguarzii lui Putin sunt angajati doar daca sunt buni la a anticipa posibile amenintari. Trebuie sa aiba sub 35 de ani, o inaltime de peste 1.80m si o greutate de pana la 90kg. Dupa 35 de ani, acestia sunt inlocuiti sau distribuiti in alte functii in guvernul rusesc. In jod description-ul lor trebuie sa scrie, de asemenea, ca vorbesc mai multe limbi straine, ca au prezenta de spirit si cunostinte politice.

Oriunde se deplaseaza presedintele rus, serviciul lui de securitate isi pregateste misiunea chiar cu luni inainte. Muschetarii iau in calcul, de fiecare data, cel mai grav scenariu posibil, neexcluzand nici macar dezastrele naturale posibile si imposibile. 

Bloggerita ucraineana Marianna Podgurskaya, printre femeile evacuate din maternitatea din Mariupol

Nu e nicio mirare pentru nimeni ca bodyguarzii lui Putin sunt inarmati pana-n dinti. Insa, adesea ei sunt vazuti avand in mana serviete. Ce e cu ele? Ei bine, nu sunt decat scurturi anti-glont. Iar, in ceea ce priveste umbrelele tinute in mana de ei, si ele sunt o forma de protectie suplimentara.

In orice moment al zilei si al noptii, Putin se inconjoara de patru randuri de bodyguarzi, iar cei mai apropiati lui poarta costume negre, ochelari de soare si casti. Inutil sa mai zic ca sunt pregatiti sa-l apere pe seful lor cu propria viata.

Articole din aceeasi categorie