11.03.2022
Bloggerita ucraineana Marianna Podgurskaya, printre femeile evacuate din maternitatea din Mariupol

Locuitorii orasului Mariupol traiesc in teroare de zece zile, din cauza bombardamentelor intensive ale Armatei Ruse. Printre victimele atacului asupra maternitatii din oras se afla si o cunoscuta bloggerita ucraineana, insarcinata in ultimul trimestru.

Marianna Podgurskaya se afla in maternitatea din Mariupol cand cladirea a fost distrusa de bombardamente. Tanara bloggerita, insarcinata in ultimul trimestru, este imaginea suferintei la care au fost supusi oamenii care se aflau in maternitate in timpul bombardamentelor. 

Ea se numara printre persoanele evacuate de salvatori dupa distrugerea cladirii, surprinsa in ipostaze emotionante de fotograful profesionist Evgeniy Maloletka.

Au sustinut pacea prin folclor! Orchestra Lautarii - intr-un spectacol de exceptie la Palatul National. Vezi momentul in care maestrul Nicolae Botgros a lacrimat: „Eu stiu ca muzica pe timpul celor mai grele razboaie a ajutat” - VIDEO

Marianna Podgurskaya este bloggerita si scrie pe subiecte de beauty si fashion, insa si-a intrerupt activitatea dupa ce Ucraina a fost atacata de Rusia.

Tanara a intrat in atentia autoritatilor ruse, care o acuza ca a jucat un rol central in „masluirea” atacului asupra maternitatii. Argumentul oficialilor rusi este acela ca femeia apare in doua ipostaze diferite in timpul evacuarii. 

Muzica lui nu va rasuna in Rusia! Interpretul ucrainean Max Barskih: „Nu vreau ca muzica mea sa fie auzita in tara care a inceput razboiul din Ucraina!” - VIDEO

O data a iesit singura din cladire, iar a doua oara – pe targa. In tot acest timp, ea si-ar fi schimbat hainele si machiajul, pentru a fi credibila.

O postare care „dezvaluia” falsificarea unui eveniment care n-ar fi avut loc a fost stearsa de Twitter de pe contul oficial al Ambasadei Rusiei in Marea Britanie.

Rusii acuza o diversiune

Conform oficialilor rusi, maternitatea din Mariupol nu era ocupata de femei insarcinate si copii, fiind evacuata la sfarsitul lunii februarie din ratiuni de securitate. O grupare nationalista cunoscuta sub numele Batalionul Azov ar fi preluat controlul cladirii pentru a regiza o evacuare cu raniti, cu scopul de a emotiona opinia publica internationala.

Explicatiile rusilor, oferite de ministrul de externe rus Serghei Lavrov, au fost considerate halucinante de occidentali.

Pe contul oficial de Instagram al Mariannei Podgurskaya s-au strecurat zeci de mesaje negative, venite din partea oamenilor care o acuza de participare la aceasta diversiune.

Cei mai multi admiratori ai tinerei bloggerite sunt, in continuare, de partea ei si spun ca totul e manipulare.

Nu da atentie tuturor acestor comentarii, acesti oameni nu au suflet. Ai grija de tine, Ucraina este cu tine”, i-a transmis o admiratoare.

Articole din aceeasi categorie