21.06.2021
Cine este Olga Tapordei - prima moldoveanca care a urcat pe muntele Everest: „Imi doream sa devin primarita” - VIDEO

Olga Tapordei este prima femeia din tara noastra care a urcat pe muntele Everest. Putini dintre noi, insa cunosc unde a copilarit, dar si cine sunt parintii ei, afla din interviul pe care l-a acordat lui Dorin Galben.

Femeia de afaceri a copilarit in satul Fetita, Cimislia: „Mama mea este rusoaica. Copilaria mea fost cea mai frumoasa. Prima imagine pe care o vad in fata mea este: duminica vara, noi toti acasa, am un frate mai mare, mama ne pregatea micul dejun, eram toti in ograda, ieseam in drum la joaca.”

Prima femeie din Moldova care a urcat pe muntele Everest, Olga Tapordei, s-a intors acasa! Vezi cum a fost intampinata pe Aeroportul din Chisinau - VIDEO

In cadrul interviului, Olga a povestit ca mama ei este profesoara, si a fost director in scoala din satul ei: „Eu am zis ca nu voi invata acolo. Imi parea ca toti vor spune ca am note mari, deoarece sunt fata de director.”

La 17 ani ani, Olga a venit la Chisinau si a absolvit Academia de Administrare Publica: „Imi doream sa devin primarita. Satul meu nu avea nici primarie, si eu ma gandeam ca voi face regula. am facut practica la Guvern, dupa care la Presedintie. Am inceput sa lucrez, am inteles ca banii sunt importanti. Am fost director de restaurant.”

De pe cel mai inalt varf din lume, i-a transmis un mesaj sotului sau. Olga Tapordei: „Omul vietii mele, cel care m-a cautat, asteptat si in timp record, de cand ne-am cunoscut, mi-a zis ca, El stie ca noi vom crea o familie si primul copil - va fi o fata, si o va chema Alexandra”

Despre tot parcursul pe care l-a trecut Olga spre Everest, ce emotii a avut si ce provocari, vezi interviul in intregime mai jos:

La 23 mai, Olga Tapordei, a  devenit prima femeie din Moldova care urcat pe cel mai inalt punct de pe Pamant. Ea s-a pregatit mult timp pentru aceasta escalada si cu mult efort, visul ei a devenit realitate. Astfel, ea a scris istorie pentru tara noastra, dar si pentru ea personal.

Articole din aceeasi categorie