11.09.2023
Certificatul de deces al Reginei, facut public. Care este cauza mortii si cine NU s-a aflat alaturi de ea in ultimele clipe - FOTO

A trecut exact un an de cand Regina a murit in pace, la varsta de 96 de ani, la castelul Balmoral - motiv de doliu pentru Marea Britanie, dar si pentru restul lumii. 

Moartea ei a venit la doua zile dupa ce Regina se ocupase de ultima ei indatorire, cand si-a luat ramas bun de la Boris Johnson si a numit-o pe Liz Tuss noul premier al Marii Britanii, intr-o ceremonie asa-numita „sarutul mainilor”.

Dupa o perioada de la decesul Reginei, certificatul ei de nastere a fost facut public de  National Records of Scotland. Aici, s-a stipulat clar ca singura cauza mortii a fost varsta inaintata, fara alti factori care sa contribuie. 

Documentul, semnat de fiica ei, Printesa Anne, dezvaluie numele intreg al reginei, Elizabeth Alexandra Mary, si specifica si ocupatia acesteia: „Maiestatea sa, Regina”. Tot aici, s-a notat ora la care aceasta si-a dat duhul la Castelul Balmoral din Scotia, 3.10 pm.

Confirmarea orei arata ca unii membri ai Familiei Regale nu ajunsesera la castel la timp pentru a-si lua ramas bun de la mama si bunica lor. La acea ora, acum un an, Anne era alaturi de mama ei, cu Charles si sotia acestuia, Camilla. Acesta au ajuns in jur de 10.30 dimineata.

La 12.30, Palatul Buckingham a dat o declaratie in care preciza ca medicii sunt ingrijorati pentru starea de sanatate a reginei. Alti membri ai Familiei Regale, Printul William, Printul Andrea, Edward si Sophie au pornit spre Scotia si au aterizat pe aeroportul din Aberdeen la 3.50 pm. Asta inseamna ca au ajuns prea tarziu pentru a o mai prinde in viata pe Regina.

Gina Pistol si-a suparat soacra: „Daca as fi putut sa pedepsesc”. Ce gest a deranjat-o pe mama lui Smiley

De asemenea, printul Harry a venit dinspre Statele Unite si a ajuns si el tarziu, la 6.46 pm.

Moartea Reginei a fost anuntata oficiala la 6.30 pm, Palatul Buckingham dezvaluind intr-un comunicat: „Regina a murit in pace la Balmoral, in aceasta dupa-amiaza”.

„Sunt desfigurata si deformata!”, spunea Linda Evangelista in urma cu un an. Cum arata chipul ei acum - FOTO

Daca Regina ar fi murit in Anglia, nu ar fi fost nevoie de dezvaluirea oficiala a cauzei mortii pentru ca legea care stipuleaza acest lucru nu se aplica monarhilor. 

Articole din aceeasi categorie