12.03.2022
Celebrul coregraf Mikhail Baryshnikov indeamna poporul rus sa ofere ajutor refugiatilor ucraineni: „Insusi cuvantul „rus” a devenit toxic si adevarul e ca adevarata Rusie e mai puternica decat Putin” - FOTO

„Sa ne ajutam prietenii ucraineni. Rusi din intreaga lume, uniti-va impotriva razboiului!”, este mesajul transmis de dansatorul rus Mikhail Baryshnikov.

Mikhail Baryshnikov, unul dintre cei mai renumiti dansatori si coregrafi ai lumii, se alatura eforturilor globale de ajutorare a refugiatilor ucraineni. Baryshnikov s-a nascut in Rusia, insa in 1974 si-a parasit tara natala, mutandu-se in Canada, iar ulterior in Statele Unite ale Americii. Dansatorul si fostul actor din serialul Sex and The City este unul dintre liderii initiativei True Russia, miscare ce isi propune sa ii determine pe rusi sa ofere ajutor refugiatilor din Ucraina.

Imagine rara din copilaria presedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, alaturi de mama lui. Cu ce se ocupa tatal liderului de la Kiev - FOTO

„Sutele de mii de ucraineni care si-au pierdut casele, oamenii dragi si chiar si viata duc toata greutatea loviturii. Dar si noi, toti cei care vorbim limba rusa si apartinem culturii rusesti, simtim lovitura. Insusi cuvantul „rus” a devenit toxic. Cei mai multi dintre noi suntem departe de conflict si de Rusia. S-ar putea sa nu avem puterea de a opri acest cosmar, dar nu trebuie sa ramanem indiferenti”, se arata in comunicatul publicat pe site-ul organizatiei.

Mikhail Baryshnikov si ceilalti membrii ai initiativei True Russian il condamna pe Vladimir Putin pentru razboiul declansat impotriva Ucrainei si le cer rusilor sa fie solidari cu poporul ucrainean.

„Adevarata Rusie este mai mare, mai puternica si mai durabila decat Putin. Aceasta Rusie traieste si ii va supravietui. Dictatorul duce un razboi nu numai cu Ucraina, ci si cu cea mai mare parte a propriei tari. Distruge viitorul Rusiei. Sa dovedim lumii ca Putin nu vorbeste in numele tuturor rusilor. Si sa ne dovedim noua insine ca suntem capabili de actiuni reale, concrete, nu doar de cuvinte. Sa ne ajutam prietenii ucraineni. Rusi din intreaga lume, uniti-va impotriva razboiului!”, este mesajul transmis de Mikhail Baryshnikov si de ceilalti membri ai initiativei True Russian.

Fosta sotie a lui Vladimir Putin s-a recasatorit cu un barbat cu 20 de ani mai tanar. Vezi cum arata acesta - FOTO

Acestia au demarat si o strangere de fonduri, menita sa ii ajute pe refugiatii ucraineni, ce au fost nevoiti sa isi paraseasca tara in urma atacurilor militare rusesti. Organizatia Natiunilor Unite (ONU) a anuntat ca pana in acest moment, peste doua milioane de oameni au fugit din Ucraina.

Articole din aceeasi categorie