28.07.2024
Cele mai mari probleme care afectează relațiile de cuplu! Diana Lupu, psihoterapeut: „Adesea, oamenii ajung să se deconecteze” - VIDEO

Diana Lupu, psihoterapeut, a dezvăluit cele mai comune probleme care afectează relațiile de cuplu. Într-un interviu la „Fain & Simplu”, specialistul a discutat despre cum succesul material nu garantează fericirea emoțională și despre impactul pe care creșterea copiilor îl are asupra relațiilor. 

Diana Lupu, psihoterapeut a explicat care sunt cele mai comune probleme de cuplu: „De cele mai multe ori, problemele în cuplu sunt din cauza infidelității, diferențelor de opinii pe subiectele mari sau a diferitor forme de trădare în cuplu”.

Ea este unica femeie din Moldova care practică para judo! Povestea Innei Cernei, cea care ne va reprezenta țara la Jocurile Paralimpice: „La prima luptă a fost totul lent, natural” - VIDEO

„Dar indiferent de la ce, adesea, oamenii se deconectează. Am avut în experiența mea, multe cupluri care au ajuns într-un punct bun al vieții, aveau casă, familie, mașină, vacanțe. Nu neapărat cel mai luxos mod de viață, dar au ajuns în punctul care și l-au dorit și s-au pierdut unul pe altul. Nu mai vorbesc, nu mai știu cum să se conecteze”,  a povestit specialistul.

Doar atunci când deja copilul crește, părinții se gândesc la relația lor de cuplu. „Atunci când cuplurile au copii mici ajung să piardă relația romantică, mai mult se regăsesc în zona de mamă sau tată, pierd partea de relație și se deconectează. Atunci când au un tânăr în casă și urmează să plece, poate își dau seama ce e cu relația lor”, a adăugat invitata podcastului.

Nevoia de control într-o relație! 10 factori psihologici și emoționali care ne influențează interacțiunea cu celelalte persoane

Uneori renunțăm ușor la persoanele cu care suntem în relații de dragoste sau prietenie, iar motivul este... „Avem atât de multe opțiuni, întâlnesc oameni cărora le este greu să-și găsească relație și care sunt foarte descurajați. Nu mă refer la relații romantice, dar și cele de prietenie. Lumea asta e plină de opțiuni, atunci când întâlnesc disconfort în relație, mă duc altundeva, unde voi găsi confort. Fiecare relație are etapa romantică, iar după urmează și alte etape”, a spus Diana.

„Mediul și opțiunile atât de variate ne fac să nu mai depunem atât de mult efort, să lucrăm la ceea ce deja avem. Aici e complexitatea lucrurilor, atunci când nu spunem ce ne deranjează, lăsăm lucrurile să moară, nu e pentru că ne certăm, ci pentru că nu mai facem nimic, ar trebui să facem un efort să vorbim despre asta”, a continuat psihoterapeutul.

Trei sportivi și-au încheiat parcursul la Paris! Cine sunt moldovenii care au ieșit din competiție - FOTO

Câteodată nu știm să apreciem oamenii de lângă noi, astfel, devenim anxioși:  „Anxietatea este una dintre emoțiile care ne face să ne ducem de la ceilalți, e un mecanism al corpului. Atât de mult nu știm să apreciem relațiile, să avem grijă de ele, încât ajunge să se vadă pe calitatea corpului nostru”. 

SURSĂ FOTO: Facebook/ Psiholog Diana Lupu 

Articole din aceeasi categorie