21.08.2024
Ce fac partenerii încât unele cupluri sunt mai rezistente și unite decât altele

Partenerii acestor cupluri nu uită niște reguli esențiale, pe care e util să le aplicați și voi în relația voastră.

Se spune că nu e bine să te uiți în curtea vecinului, și că iarba lui pare întotdeauna mai verde. Comparațiile nu sunt sănătoase mai ales când vin la pachet cu critica, cu vorbe urâte pe care ni le adresăm noi singuri. Sau când alimentează niște exigențe nerealiste și hrănesc îndreptățirea, egoismul toxic. Alteori, să privim cuplurile rezistente în timp, care prezintă un grad înalt de satisfacție maritală poate fi cu adevărat folositor. De ce? Pentru că pot servi drept modele sau rețete de așa da. Pot oferi o modelare pe care să o aplicăm ulterior cu partenerii noștri, ținând cont de nevoile emoționale punctuale.

Afecțiunea fizică

Gândește-te la un animal crescut cu violență, țipete, care e ignorat, care nu a fost mângâiat niciodată. Va fi el blând, jucăuș, va veni la tine dând din coadă bucuros că te vede, îți va linge mâna? În niciun caz. Cuplul fără dovezi de afecțiune este un mediu înalt deprivant emoțional. Când nu primești iubire, în final ajungi să nu oferi iubire, deoarece obosești să dai și să nu primești. Nu știi ce este aceea tandrețe, nu o trăiești, nu ești securizat emoțional, nu te simți important, nu te simți… iubit.

Ei sunt factorii care ne ajută să obținem performanțe la locul de muncă. Axenia Bot, mentor în dezvoltare personală: „Mai întâi odihna trebuie planificată, iar apoi celelalte sarcini” - VIDEO

Obiective comune

Știi vorba aceea, care zice să tragi la aceeași căruță? În cuplurile rezistente în timp căruța e reprezentată de obiective comune, de un țel pentru care muncesc amândoi. Iar când deja au fost bifate elemente importante, mai departe obiectivul este și rămâne relația în sine. De a te alege conștient în fiecare zi, de a depune efort conștient pentru bunul mers al relației. Chiar și în cuplurile cu copii relația este prioritizată. Căci cine a fost prima? Relația sau copiii? Dacă nu era relația, nu mai existau copiii. Și dacă în relație nu e bine, cei mici simt asta din plin și îi afectează și pe ei. De aceea relația este întotdeauna pe locul 1.

5 ingrediente anti-îmbătrânire cu efecte extraordinare pentru tenul tău - FOTO

Știu când să se oprească

Să te cerți cu respect? Da, se poate, chiar dacă tonul e ceva mai ridicat. Aceste cupluri aleg să facă o pauză, să amâne discuția pentru altă ocazie, dar cu siguranță vor relua tema până când găsesc o soluție. Ce aduce bun pauza? Nu se pierde controlul încât să apară lipsa de respect, umilința, devalorizarea, nu lasă emoțiile să devină copleșitoare și să întunece rațiunea. Nu își alimentează reciproc furia și gândurile sau scenariile negative. Funcționează ca o echipă și în momentele de conflict. Chiar și atunci este prezentă loialitatea dovedită din plin de-a lungul timpului în situațiile în care și-au fost alături.

Atenți la nevoile celuilalt…

O bază solidă pentru compromisuri sănătoase ce elimină lupta pentru putere, competiția, unde lipsa empatiei și egoismul nu au ce căuta. Comunicarea este una deschisă, transparentă, onestă, fără jocuri de culise, prin care se caută apropiere. Interesul pentru binele celuilalt este real și sunt demarate acțiuni concrete în acest sens.

SURSĂ FOTO: GOOGLE

Articole din aceeasi categorie