04.04.2023
Ce este rana umilintei? Vezi o explicatie de la psihologul Lilia Dubita: „Aceasta se creeaza in raport cu parintele care l-a crescut pe copil...” - VIDEO

Recent, psihologul Lilia Dubita, a publicat pe pagina sa de Instagram un video in care explica ce este rana umilintei si cum se manifesra aceasta. 

„Rana umilintei - este rana cu care imi este cel mai greu sa lucrez in terapie. Aceasta se creeaza in raport cu parintele care l-a crescut pe copil si are legatura cu fizicul copilului.”, a explicat psihologul. 

Lilia a spus cum parintele ii poate creea copilului aceasta rana:  „De obicei parintele ori il critica, ori il loveste, il pisca si aceasta ii creeaza o rana emotionala profunda si ca aceasta rana cat de cat sa fie camuflata, foloseste o masca - masca masochistului.” 

Fiica cea mare a actorilor Aliona Triboi si Ghenadie Galca a implinit 10 ani! Vezi cum a inceput dimineata Ruxandei de ziua sa de nastere: „A trebuit sa astepte un timp pana cand paznicul a deschis scoala” - FOTO

Dubita a relatat cum se manifesta acest fenomen: „Se manifesta prin faptul ca aceasta persoana primeste placere prin a se afla in contexte negative, prin a se autobiciui, prin a se rani fizic. Aceasta aduce la o empatie marita. Acesti oameni de obicei sunt in rolul de salvatori si vor de fiecare data sa-i ajute pe toti si sunt foarte empatici cu lumea oamenilor si cu lumea animalelor.”

Premiera muzicala de la Lenuta Gheorghita! Artista a lansat piesa „Fa rai din ce ai!”: „Pana la urma un artist cand scrie o melodie vrea sa o asculte toata lumea, nu doar sa o fredoneze el in oglinda.” - VIDEO

Lilia Dubita este un psiholog din Republica Moldova. Aceasta este specializata pe terapia familiei, cuplurilor, dar si pe cea personala.

Articole din aceeasi categorie