02.11.2023
Ce este inteligenta artificiala? Afla de la Razvan Tecuceanu cum functioneaza, domenile de utilizare, riscuri si viitorul acesteia - VIDEO

Un subiect care provoaca nu doar discutii aprinse, ci chiar frica. Inteligenta artificiala un domeniu despre cre nu stim prea multe, dar despre care se spune ca va inlocui omul, sa fie chiar asa? Invitat in platoul emisiunii O Seara Perfecta a fost Razvan Tecuceanu cu mai multe detalii la acest subiect.

Razvan este nascut in Romania, dar de ceva vreme este stabilit in Germania. Fiind intrebat de Anisoara Loghin, prezentatoarea O Seara Perfecta, ce face la Chisinau, acesta a dezvaluit: „In primul rand mie imi place sa spun ca sunt intr-o misiune diplomatica pentru inteligenta artificiala pura pentru ca mie imi place sa ii spun ca e de tip Geus. Geus inseamna inteligenta artificiala care nu pune in primul si in primul rand tehnologia pe primul plan, ci ne gandim foarte mult cum putem mentine acest echilibru intre creativitate. Inteligenta artificiala necesita foarte multa energie si asta inseamna de a face cumva acel echilibru si pentru acest lucru lupt”.

„Eu vad inteligenta artificiala nu ca un pericol, dar ca o unealta benefica, daca pe timpuri aveam ciocanul ca o unelta pentru a construi ceva, apoi a urmat pixul pentru ca sa dam mai departe. Eu vad momentan inteligenta artificiala ca cea care ne ajuta pe noi sa optimizam lucrurile deja existente si ne ofera noua timp pentru creativitate. Inteligenta artificiala nu inventeaza ceva nou, ea perfectioneaza ceea ce avem noi si eu cred ca este cel mai important pentru noi, deoarece ea cu aceasta unelta poate sa ne ajute sa devenim versiunea cea mai buna”, a mai adaugat Razvan.

Scandalul dintre Ella Chistol si Rodica Untila continua: „Persoana in cauza m-a hartuit permanent” - VIDEO

Cea mai mare frica a oamenilor este ca inteligenta artificiala poate sa inlocuiasca omul si sa se intoraca asupra lui, Razvan a mentionat: „Momentan, din punct de vedere tehnologic la nivelul care suntem acuma inteligenta artificiala nu are nici o inteligenta, ea incearca sa gaseasca solutii, ea este antrenata pe baza datelor, nu exista absolut nici un pericol in aceasta directie”.

Victoria Rosca, pusa pe sotii! Ce farsa i-a facut lui Ion Juglea - VIDEO

O data cu aparitia tuturor dispozitivelor de comunicare ne-a lipsit de comunicarea dintre persoane. Razvan a spus care ar fi avantajele inteligentei artificiale si cu ce ne-ar putea ajuta: „Eu cred ca inteligenta artificiala ar putea aduce in doua domenii o revolutie. In primul rand in invatamant pentru ca este nevoie de o schimbare, eu ma refer la faptul ca copii care se nasc astazi nu stiu ce job vor avea cand o sa fie mari, iar sistemul de invatamant pe care il avem nu ne ajuta sa identificam calitatile lor, nu ne ajuta sa vedem unde are o anumita inclinatie si daca am avea atunci o inteligenta artificiala pentru acel copil bineinteles controlata de un parinte ar fi un wow fantastic. Inteligenta artificiala ne va salva de job-urile repetitive, ne va oferi timpul ca sa fim creativi”.

Razvan Tecuceanu a dezvaluit si in care domeniu este mai greu de implimentat inteligenta artificiala: „Creativitatea, daca spunem wow ca inteligenta artificiala picteaza, ea copiaza ceva imagini pe care noi nu l pute vedea, insa acel desen a mai fost pictat de cineva. Inteligenta artificiala nu poate sa creeze ceva nou si unic”.

La 75 de ani are o energie debordanta si o extraordinara pofta de viata! Cum se mentine Lidia Botezatu in forma, dar si de ce nu a cantat niciodata la nunti si cumetrii - VIDEO

Articole din aceeasi categorie