02.11.2023
La 75 de ani are o energie debordanta! Cum se mentine Lidia Botezatu in forma, dar si de ce nu a cantat niciodata la nunti si cumetrii - VIDEO

Invitata in platoul emisiunii O Seara Perfecta a fost interpreta de muzica usoara, Lidia Botezatu. In cadrul emisiunii artista a oferit detalii despre concertul sau aniversar care va avea loc in curand, dar si despre viata ei personala.

Intrebata de catre Anisoara Loghin cum se simte, Lidia Botezatu a raspuns: „ Sunt vie. Ma intreaba lumea cum ma simt, cum o duc, iar eu zic: „Sunt vie”. Asta este cea mai mare fericire, ca esti viu si esti cat de cat sanatos. Si cel mai important, pace sa fie in lume”.

„Ne spuneti si noua secretul unei vieti cu energie si vitalitate?”, la aceasta intrebare interpreta a raspuns: „Eu am implinit un 7 si un 5 la 12 octombrie, dar ma simt la un 3 si un 0, va spun sincer. Totul este de la Dumnezeu, de la parinti, de la frumos, din astea culeg. Mai citesc ceva, mai merg la spectacole la alti colegi si ma incarc. Ma incarc si la repetitii si la concerte. Acolo este jos palaria”.

De asemenea, in cadrul serilor perfecte Lidia a povestit faptul ca in curand va avea loc concertul ei aniversar. „Cand am implinit un 5 si un 0 era vorba sa fie concertul meu aniversar. Era deja pregatit programul, insa timpurile erau cam grele. Si iata acum datorita directorului nostru Andrei Locoman, el este organizatorul concertului... Emotiile sunt pana intri in scena”, a mentionat Botezatu.

Concertul va avea loc la data de 7 noiembrie. „Premiera mea in scena tot pe 7 noiembrie a fost, in 1967. Vezi ce coincidenta sa intamplat? Totusi Dumnezeu are grija de noi”, a spus artista.

„Mi-am dorit ceva original. Artistii tineri vor canta cate ceva din repertoriul meu. E frumos, e bine. Avem si un duet, Vladimir Fotescu si Anaa Odobescu, ei vor canta duetul care il cantam eu cu Mihai Dolgan. Vor fi si colegi mai noi si colegi mai vechi”, a povestit Botezatu.

De asemenea, aceasta recunoscut ca nu a cantat niciodata la nunti si cumetrii.

„Noi am inceput a castiga foarte bine cand ne-au dizolvat si am plecat la Moscova. Ne-a preluat un impresar si aveam foarte multe concerte. Acum am o indemnizatie nominala de la stat. Eu in primul rand ma simt fericita si implinita ca familia mea este aici. Oameni buni, Radu nu este plecat in Canada. Noi aici cantam si vom canta pana la capat”, a spus in cele din urma Lidia Botezatu.

Lidia Botezatu este o interpreta de muzica usoara din Republica Moldova. A studiat la sectia teoria muzicii din Scoala de Muzica „Stefan Neaga” din Chisinau intre anii 1963 si 1967. In ultimul sau an de studii, Lidia Botezatu a fost invitata de Mihai Dolgan in formatia de muzica usoara „Noroc”. Printre cele mai celebre cantece ale sale se numara „Frumoasa mea partie” de Constantin Rusnac, „De ce?” de Petre Teodorovici, „Bade Petre” de Mihai Dolgan.

Articole din aceeasi categorie