02.11.2022
Carmen Iohannis implineste astazi 62 de ani si, de 40 de ani, ii este alaturi lui Klaus Iohannis

Prima Doamna inca nu-si arata varsta, iar casnicia sa pare una infloritoare, chiar daca ea si sotul sau nu au copii.

Sotia presedintelui Romaniei, Carmen Iohannis, isi sarbatoreste ziua, dar nimeni nu i-ar da cei 62 de ani pe care ii implineste astazi. Cu stilul ei tineresc de-a fi, mereu sprintena si zambitoare, Carmen Iohannis s-a facut iubita mai ales de catre elevii sai de la Colegiul National "Gheorghe Lazar" din Sibiu. Si, chiar daca ea insasi nu are copii, ca profesoara de limba engleza de liceu a fost mereu inconjurata de adolescenti, carora nu doar ca le-a predat materia din programa scolara, ci i-a scos si la teatru, la meciuri de tenis si in excursii pe munte.

Visa sa devina chirurg, insa a ajuns pe micile ecrane! Ce nu ai stiut despre noua prezentatoare a stirilor PRO TV, Daniela Andreev: „Nu eu am ales jurnalismul, ci el pe mine” - VIDEO

De altfel, la fel ca si presedintele Klaus Iohannis, care face jogging, ciclism si schi, si doamna Iohannis este o fire sportiva, vara fiind vazuta adesea pe terenul de tenis. Asa se explica si forma sa fizica de invidiat la cei peste 60 de ani ai sai.

Mai putini stiu, insa, ca in copilarie, Carmen Georgeta Lazaruca, asa cum se numea aceasta inainte de casatorie, obisnuia sa mearga la cursuri de balet si de pian, parintii sai oferindu-i o educatie catolica destul de riguroasa. De loc, Prima Doamna este din satul Santu, judetul Mures, tatal sau fiind blanar de meserie - o ocupatie destul de banoasa la acea vreme.  

A construit o casuta pe roti si este mandru de rezultatul obtinut! Afla de la omul de afaceri Ion Oglinda care sunt avantajele unei locuinte de tip Tiny House: „Avem toate comoditatile” - VIDEO

Sotii Iohannis la San Francisco, in prima vizita a unui sef de stat roman pe Coasta de Vest a SUA.

La varsta de 22 de ani, ea l-a cunoscut pe Klaus Iohannis si, imediat dupa terminarea facultatii, a inceput sa lucreze ca profesoara la Agnita si Sibiu, alaturi de sotul eii, care era, la randul sau, profesor de fizica si inspector scolar. Ulterior, in anul 2000, acesta a devenit primar al Sibiului, functie pe care a avut-o timp de trei mandate, pana in anul 2012, cand a fost ales presedinte al Romaniei.

Articole din aceeasi categorie