02.11.2022
A construit o casuta pe roti si este mandru de rezultatul obtinut! Afla de la omul de afaceri Ion Oglinda care sunt avantajele unei locuinte de tip Tiny House: „Avem toate comoditatile” - VIDEO

Casele de mici dimensiuni sau tiny house, locuinte populare in America sau Europa l-au inspirat pe un moldovean sa construiasca una acasa. Pasionat de casele de lemn, Ion Oglinda a mers tocmai in Norvegia pentru a se scoli, iar ulterior a revenit acasa pentru a implementa cele invatate. In 6 luni a pus pe roti o casa mobila care poate fi transportata oriunde. Cat de confortabila si incapatoare este casa pe roti, afla intr-un reportaj marca O Seara Perfecta.

O sauna, o baie, o bucatarie, o sufragerie si doua dormitoare, toate aceste au incaput intr-o casa mobila care are doar 14 metri patrati. „Bucataria este dotata exact ca in casele noastre. Avem un frigide foarte incapator, congelatorul si un cuptor cu microunde. Sistemul de incalzire, hota si un sistem anti-incendiu, apa si deja toate pentru depozitare. Avem si zona de planz, living si doua dormitoare.”, a mentionat omul de afaceri Ion Oglinda.

Cireasa de pe tort in aceasta casa mobila este sauna. „Este o sauna micuta si functionala.”

Visa sa devina chirurg, insa a ajuns pe micile ecrane! Ce nu ai stiut despre noua prezentatoare a stirilor PRO TV, Daniela Andreev: „Nu eu am ales jurnalismul, ci el pe mine” - VIDEO

Fascinat de casele din lemn, Ion a mers tocmai in Norvegia pentru a studia acest domeniu. Ulterior, a inceput sa puna in practica cele studiate. La aceasta casa a muncit mai bine de 6 luni. „Casa este lata de 2 metri si 10 centimetri si lunga de 6 metri si 50. Este o casuta foarte incapatoare unde putem sa ne relaxam dupa o plimbare. Avem toate comoditatile. Avem nevoie de o masina pentru a o tracta.”, a recunoscut omul de afaceri.

Tiny house ofera confortul unei case de vacante, iar avatajul cel mai mare este ca aceasta locuinta poate fi trasportata acolo unde iti doresti. „A trebuit sa fim foarte ingeniosi pentru a gasi solutiile cele mai curate, cele mai de calitate. Este o casuta de vacanta care se incalzeste foarte rapid.”

Daca ai pofta de ceva dulce, iti venim in ajutor cu o reteta gustoasa si sanatoasa! Afla de la Aliona Pronina cum poti pregati bomboane raw vegane din migdale, rachitele si fulgi de cocos - VIDEO

Constructia unei astfel de case l-a costat in jur de 35.000 de mii de euro si are absolut toate dotarile unei case normale, astfel incat atunci cand mergi in vacanta sa ai parte de un confort maxim. „Gazificarea o avem in butelie pusa si ea special in camera tehnica.”, a spus Ion Oglinda.

Nu in fiecare zi vezi o casa care poate fi tractata, astfel locuinta atrage atentia trecatorilor.

Articole din aceeasi categorie