23.06.2022
Care este numele adevarat al lui Meryl Streep? Faimoasa actrita a implinit 73 de ani

O actrita cu o cariera grandioasa, cu multe nominalizari la Oscar si cu ravnita statueta castigata de 3 ori.

Ieri a implinit 73 de ani, dar sunt lucruri pe care publicul nu le cunoaste despre ea. In primul rand, este persoana care a primit cele mai multe nominalizari la Oscar din istorie: mai exact, 21.

Smiley - declaratii neasteptate despre casatoria cu Gina Pistol

Meryl Streep (2) jpg


Mult ravnita statueta a castigat-o de trei ori, pentru roluri iconice: in 1983, Cea mai buna actrita pentru ”Alegerea Sophiei”, in 1980, Cea mai buna actrita in rol secundar pentru ”Kramer contra Kramer” si in 2011, Cea mai buna actrita pentru ”Doamna de fier”.

Meryl Streep (5) jpg

In China se simte „acasa”! Afla povestea Gabrielei Cojocaru, moldoveanca stabilita in Asia cu o comunitate de peste 2 milioane de oameni, dar si cum e sa ai un iubit chinez: „Nunta la chinezi se face dimineata si dureaza doua ore” - INTERVIU

De asemenea, a primit ”Globul de Aur” atat pentru rolurile de mai sus, cat si pentru ”Diavolul se imbraca de la Prada”, ”Julie si Julia”, ”Adaptation”, ”Angels in America”, ”Iubita locotenentului francez”.

Celebra actrita nu s-a nascut cu acest nume, ci este unul de scena. Numele sau adevarat este Mary Louise Streep si s-a nascut in New Jersey. A fost numita Mary dupa mama si bunica sa, dar si dupa cea mai buna prietena a mamei sale, Louise Buckman.

Numele ”Meryl” a fost inventat de tatal sau, care asa i-a spus mereu, niciodata Mary Louise.

Streep a debutat in 1977, cu Julia. Iar cel mai recent film in care apare este mult mediatizatul ”Don't Look Up”, in regia lui Adam McKay.

Este casatorita cu sculptorul Don Gummer si au impreuna patru copii. Un fiu, Henry Wolfe Gummer, fiicele Mary Willa "Mamie" Gummer si Grace Jane Gummer (ambele actrite) si Louisa Jacobson Gummer, model.

Cand a primit rolul Miranda Priestly in ”Diavolul se imbraca de la Prada”, marea actrita s-a declarat jignita de suma mica de bani ce-i fusese oferita. Si pentru ca si-au dorit-o mult in distributie, producatorii au dublat oferta, pentru a o convinge sa semneze.

Iar cu ”Mamma Mia!”, Streep a dat lovitura. Incasarile productiei au fost uriase, vorbindu-se de o suma de 600 milioane de dolari din incasari, la nivel global.

Articole din aceeasi categorie