09.03.2022
Dansatorii de balet renumiti din Rusia se dezic de Putin: „Nu m-am gandit niciodata ca o sa ajung sa imi fie rusine de Rusia”

O prima-balerina a Teatrului Bolshoi din Rusia, Olga Smirnova, in varsta de 30 de ani, este impotriva razboiului din Ucraina.

„Sunt impotriva acestui razboi cu fiecare parte a sufletului meu”, a postat balerina pe Telegram, adaugand ca ii este rusine de actiunile Rusiei.

„Probabil ca mai toti rusii au rude sau prieteni in Ucraina. Eu sunt pe un sfert ucraineanca. Nu m-am gandit niciodata ca o sa ajung sa imi fie rusine de Rusia. Am fost dintotdeauna mandra de oamenii talentati din Rusia, de realizarile noastre culturale si sportive”, a mai spus, printre altele, balerina.

A suferit dublu! Tatiana Martin spune ca planurile i s-au ruinat din cauza razboiului din Ucraina: „Am plans intruna” - VIDEO

Vladimir Shklyarov, de 37 de ani, solist al Teatrului Mariinsky din Sankt Petersburg, a postat si el un mesaj furios pe social media: „Sunt impotriva razboiului din Ucraina. Politicienii ar trebui sa poata negocia fara sa impuste si sa omoare civili, caci de aceea au primit limbajul si gandirea. Bunicul meu, Anatoli Filimonovici, a absolvit scoala in Ucraina, strabunica mea, Sonia, a trait toata viata ei la Kiev. Este imposibil sa privesti la ce se intampla fara sa plangi.”

Diana Visneva, de 45 de ani, solista si directoare de balet la acelasi teatru din Sankt Petersburg, dar si o apropiata a lui Roman Abramovich, a declarat la randul ei: „Ne impotrivim razboiului si oricarei actiuni violente.”

Gigi Hadid, aspru criticata dupa ce a comparat conflictele din Ucraina si Palestina

Celebrul coregraf ruso-american Mihail Barisnikov , ajuns la 74 de ani, a declarat, la randul lui, ca este solidar cu cetatenii curajosi ai Ucrainei. „Lupta pentru tara lor si pentru suveranitatea lor in fata agresiunii puterii din Rusia. Artistii de oriunde inteleg ca libertatea, cea politica, personala si artistica, este esentiala pentru o societate sanatoasa si vibranta. Aceasta este societatea pe care Ucraina o vrea si o merita. Suntem alaturi de cei care lupta pentru asta.”

Articole din aceeasi categorie