09.03.2022
Gigi Hadid, aspru criticata dupa ce a comparat conflictele din Ucraina si Palestina

Gigi Hadid este tinta criticilor dure, dupa ce a comparat conflictul din Ucraina cu cel din Palestina.

Gigi Hadid este criticata pentru ca a comparat invazia rusa a Ucrainei cu conflictul israelo-palestinian. Modelul cu origini palestiniene a facut legatura in timp ce a anuntat duminica ca va dona castigurile ei din Saptamana Modei de la Paris pentru a ajuta Ucraina.

Gigi Hadid isi doneaza castigurile de la Saptamana Modei victimelor din Ucraina si Palestina

Vedeta a starnit un val de indignare in randul internautilor, care au criticat-o dur pentru afirmatiile facute pe retelele de socializare. Hadid a anuntat ca va face o donatie generoasa pentru victimele razboiului din Ucraina, dar si catre cele din Palestina.

„Ma angajez sa-mi donez castigurile din emisiunile din toamna anului 2022 pentru a-i ajuta pe cei care sufera in razboiul din Ucraina, precum si pentru a-i sprijini pe cei care se confrunta cu acelasi lucru in Palestina”, a scris ea intr-o postare pe Instagram.

In continuare, vedeta a mentionat ca ar trebui ca lumea sa treaca peste diferentele politice si sa se iubeasca precum o familie. Cu toate acestea, comparatiile intre cele doua conflicte, cel din Ucraina si cel din Palestina, i-au infuriat pe fani.

„Ochii si inimile noastre trebuie sa fie deschise tuturor nedreptatilor umane. Sa ne vedem cu totii ca frati si surori, dincolo de politica, dincolo de rasa, dincolo de religie. La sfarsitul zilei, vieti nevinovate platesc pentru lideri, nu pentru razboi. MAINILE OFF UCRAINA. MAINILE OFF PALESTINA. PACE. PACE. PACE.”

Jennifer Aniston, mesaj de solidaritate fata de femeile din Ucraina: „Sunteti incredibile si intreaga planeta va sprijina” - FOTO

Internautii au criticat-o pentru comparatie

Desi a primit si comentarii de sustinere, mai multi critici au criticat-o pe vedeta pentru afirmatiile sale de pe Instagram. Acestia si-au aratat nemultumirea pentru comparatiile celor doua razboaie de peste ocean, sustinand ca nu pot fi asemanate.

„Cand Israelul este zugravit ca opresiv, evreii din intreaga lume platesc pretul. Cifrele nu mint: mesajele anti-Israel conduc direct la atacuri antisemite la nivel global”, a scris Hasbara Fellowships Canada, care sprijina sustinatorii pro-Israel in campusurile universitare, ca raspuns la mesajul lui Hadid.

„Sunt impotriva oricarei suferinte, DAR falsele echivalente NU ajuta”, a scris actrita engleza Tracy-Ann Oberman pe Twitter.

Vogue a sters citatul vedetei de pe Instagram si Twitter

De asemenea, conturile de Instagram si Twitter ale revistei Vogue au fost inundate cu mesaje de dezaprobare dupa ce revista a republicat duminica mesajul lui Hadid pe contul sau de Instagram.

„Nu pot sa cred ca @voguemagazine sustine aceasta naratiune falsa si periculoasa… experimentand acelasi lucru in Palestina. Bine facut @voguemagazine care actioneaza flacarile antisemitismului”, a comentat fosta vedeta „Entourage” Emmanuelle Chriqui. „Este total iresponsabil din partea ta @voguemagazine sa publici un citat care compara actiunile Rusiei in Ucraina cu Israelul. Ca femeie evreica, sunt ingrozita si speriata. Cercetati-va inainte de a publica ura. Contribuiti la antisemitism”, a scris un cititor pe Twitter. „Deci spui ca Israelul este ca Rusia? Acest lucru este absurd si inselator. Atat de ridicol incat ai luat o atitudine antisemita, @voguemagazine… Nicio legatura aici”, a scris un altul pe Instagram., sunt cateva dintre mesajele postate de internauti.

Vogue si-a editat legenda marti pentru a sterge orice mentiune despre Palestina in urma criticilor. O sursa de la Vogue a declarat marti pentru Page Six ca Vogue „condamna antisemitismul” si ca postarea lor de pe Instagram „a citat-o direct pe Hadid” si de atunci „a fost actualizata”.

Altii, insa, au sustinut pozitia lui Hadid si au laudat-o pentru ca a adus Palestina in conversatie, inclusiv designerii Phillip Lim, Diane von Furstenberg si Donatella Versace, precum si colegul model Elsa Hosk. Reprezentantii vedetei nu au raspuns comentariilor pana in prezent.

Sursa FOTO: Google

Articole din aceeasi categorie