18.05.2022
Baietii de la Kalush Orchestra, castigatorii Eurovision 2022, vor sa plece in turneu pentru a strange bani pentru armata ucraineana

Ucrainenii de la Kalush Orchestra, castigatorii Eurovision 2022, intentioneaza sa mearga in turneu in Europa pentru a strange fonduri pentru armata ucraineana, care continua sa opuna rezistenta fortelor ruse la peste 80 de zile dupa invazia Rusiei in Ucraina, a anuntat trupa, conform Reuters si Agerpres.

Dupa ce au castigat Eurovision 2022 cu piesa "Stefania", membrii trupei Kalush Orchestra au spus ca aceasta victorie „este pentru fiecare ucrainean”.

Solistul Oleg Psiuk a declarat, intr-o conferinta de presa televizata din orasul Liov, ca trupa va anunta in curand pe Instagram unde va merge in turneu. „La fiecare spectacol vom colecta fonduri pentru nevoile armatei ucrainene”, a spus el.

Care este parerea Zdubilor si a Fratilor Advahov despre locul obtinut, aprecierea pe care au avut-o si ancheta deschisa din cauza scandalului privind voturile juriului: „Acest concurs nici nu necesita juriu...” - VIDEO

Psiuk a afirmat ca spera ca Ucraina sa gazduiasca editia Eurovision 2023 si le-a multumit aparatorilor combinatului siderurgic Azovstal, ultimul bastion al rezistentei ucrainene din Mariupol, pentru curajul de a rezista atat de mult timp. Circa 265 de combatanti ucraineni, care erau baricadati la otelaria Azovstal, s-au predat fortelor ruse, insa un consilier prezidential ucrainean a declarat ca rezistenta lor a schimbat cursul razboiului.

Desi multi ar tine la trofeul Eurovision ca la ochii din cap si l-ar pastra ca pe un obiect de mare pret, baietii de la Kalush Orchestra vor sa-l scoata la licitatie pentru a strange bani pentru armata ucraineana.

Seamana izbitor de mult cu fosta lui sotie! Pavel Priluchnii, in vacanta cu o bruneta focoasa - FOTO

„Planuim sa scoatem trofeul la licitatie si sa donam toti banii unei fundatii care ajuta fortele armate si Ucraina. Urmeaza sa alegem una. Multi oameni deja fac donatii si mai multi vor sa doneze. Iar gestul nostru ii va motiva. Va fi in beneficiul Ucrainei”, a explicat liderul trupei, Oleg Psiuk.

Articole din aceeasi categorie