12.03.2022
Averea lui Vladimir Putin. E ireal cate miliarde de euro ar avea in conturi

Averea lui Vladimir Putin ar fi una din domeniul irealului. Liderul de la Kremlin a fost acuzat de catre contestatarii sai ca, in secret, el ar fi de fapt cel mai bogat om al planetei. Insa de celalata parte, Putin nu a recunoscut suma care se vehiculeaza ca ar detine-o, ci spune ca traieste doar din salariul sau de functionar.

Averea lui Vladimir Putin

Averea lui Vladimir Putin este iar un subiect care a atras atentia mai ales in contextul actual, in care a decis invadarea Ucrainei, pe data de 24 februarie 2022. Astfel, potrivit contestatarilor sai, Putin ar avea in conturi peste 200 de miliarde de dolari, fapt ce l-ar face cel mai bogat om de pe planeta. Vladimir Putin a respins insa de fiecare data aceste informatii, dar in realitate, multe detalii din viata private ale liderului de la Kremlin constituie un mister.

Celebrul coregraf Mikhail Baryshnikov indeamna poporul rus sa ofere ajutor refugiatilor ucraineni: „Insusi cuvantul „rus” a devenit toxic si adevarul e ca adevarata Rusie e mai puternica decat Putin” - FOTO

Averea lui este inca o enigma, insa multi au sugerat ca ea ar fi fost adunata din coruptie, prin folosirea ilegala a fondurilor guvernamentale si printr-o retea uriasa de conturi bancare off-shore. Vladimir Putin a ajuns la putere ca prim-ministru al Rusiei in 1999, dupa care a devenit presedinte al Federatiei Ruse, dupa demisia lui Boris Eltin.

Averea lui Vladimir Putin.

Ce a spus Vladimir Putin despre averea sa

Vladimir Putin a fost laudat ca a intarit economia Rusiei, dar totodata activitatile politice ale tarii au fost umbrite de controverse si de acuzatiile potrivit carora nu s-ar fi organizat alegeri libere, ca libertatea a fost reprimata si ca oponentii politici erau adesea intemnitati.

De altfel, mare parte a lumii nu considera ca Rusia este o democratie, iar tocmai aceasta coruptie politica ar constitui, in mare parte, motivele pentru care oamenii cred ca Putin are miliarde de dolari.

Pentru ca i s-a cerut sa faca o declaratie de avere in fiecare an de presedintie, in 2018, acesta a spus ca a castigat in jur de 113.00 de dolari pe an si ca detinea un total de 243.000 de dolari in diferite conturi bancare. Vladmir Putin a mai spus ca nu are decat un apartament de 75 metri patrati, doua masini sovietice si o masina de teren.

Oamenii cred insa ca au motive sa creada ca ar avea mult mai mult, astfel ca mare parte din averea lui Putin ar fi legata de numele lui prin prieteni apropiati si prin parteneri de afaceri, care ar avea bunuri off-shore in valoare de miliarde de dolari.

Fosta partenera a lui Elon Musk, despre miliardar: „Traieste in saracie. Aveam o gaura in saltea”

Sursa FOTO: Google

Articole din aceeasi categorie