Unul dintre cele mai importante campionate pentru maseuri și kinetoterapeuți a avut loc la Sibiu, iar cel mai bun la categoria Western Freestyle, a fost kinetoterapeutul din Moldova Mihai Bogdan. „Campionatul se numește World Massage Super Cup. Au participat mai multe țări, inclusiv: Serbia, Germania, Lituania, Polonia, România inclusiv. Eu am fost un reprezentant din Republica Moldova. Campionatul s-a desfășurat greu, am avut emoții, diferiți participanți cu pregătire înaltă, dar până la final, s-a ales un câștigător”, a spus Mihai Bogdan, kinetoterapeut.
„Am combinat masajul sportiv cu cel terapeutic. În masajul terapeutic m-am străduit să arăt mai multe stretchinguri, mobilizări, întinderi bazate pe recuperare”, a continuat specialistul.
Probele au avut loc în fața a zeci de jurați din toate colţurile lumii. „Jurații au fost peste 70, inclusiv reprezentanți din America, și deja din fiecare țară a fost câte o persoană în juriu pentru a-și reprezenta țara”, a povestit Mihai.
Fiecare a avut ocazia să înveţe tehnici noi şi să facă schimb de experienţă, a menționat kinetoterapeutul: „Jurații au atras foarte mult atenția la ergonomie, ea s-a punctat cel mai mult în campionat. S-au luat în calcul cunoștințele la anatomie pentru că, manipulările făcute necesită o pregătire mai avansată în domeniul masajului”.
5 lucruri surprinzătoare care pot mări șansele apariției cancerului de piele
Succesul şi aprecierea au venit după mulţi ani de practică şi studiu: „În kinetoterapie sunt deja de 7 ani, mă specializez în masaj, mă strădui în timpul ședințelor să efectuez mai multe manevre din kinetoterapie, stretchingul, manevre de mobilizări și întinderi”.
Durerile de spate ne afectează calitatea vieţii, tocmai de asta este important să prevenim apariţia lor. „Cele mai dese probleme care vin la noi sunt durerile de spate, unde este la bază hernia de discuri, artroză, coxartroză, dureri de cap. Cele mai dese cauze ale acestor probleme este modul de viață. Noi ducem un mod de viață nesănătos, fie că vrem sau nu vrem. Este vorba despre poziția incorectă la lucru, postură, ridicarea greutăților incorect”, a povestit specialistul.
„Pentru a preveni avem nevoie de exerciții, gimnastica trebuie să fie baza oricărui om zi de zi. Măcar 3 de ori pe săptămână trebuie făcută gimnastica. După care, măcar o dată la jumătate de an, un curs de masaj”, a recomandat Mihai Bogdan.
SURSĂ FOTO: Instagram/ kinezisvita