03.06.2022
Au revenit in Moldova cu medalia Aur de la Campionatul Mondial de Dans! Vezi ce emotii au avut micutele dansatoare si cat de fericite sunt pentru ca au putut invinge toate tarile participante: „Cand am auzit ca am locul I, am inceput sa plang tare” - VIDEO

Cu tocmai 10 medalii de aur au revenit acasa de la Campionatul Mondial picii dintr-un colectiv de dans. La un antrenament cu micii campioni a fost si colega noastra Iulia Deliu. Cum a fost, afla din reportajul ce urmeaza, marca O Seara Perfecta. 

Dupa o pauza de trei ani, Moldova a mers din nou la Campionatul Mondial de Dans „Dance Star”, care a avut loc in Croatia. 46 de dansatori ne-au reprezentat tara, de unde s-au intors cu 10 medalii de aur si numeroase medalii de locul argint si bronz. Cei mai emotionati, dar si bucurosi de rezultatele obtinute, sunt cei mai mici dansatori.

„Am fost in Croatia si am luat la toate dansurile locul I. Acelea unde am dansat singura tot am luat locul I”, Evelina Ozaci, 6 ani. 

„A fost usor, dar si greu, pentru ca am avut foarte multe emotii”, Sofia Ciolacu, 7 ani. 

Viata lui pare a fi rupta din filme! Deja de 20 de zile Igor Ganea bea doar apa cu miere de albini. Omul de afaceri a locuit intr-un trib din Africa si va produce un film documentar - VIDEO

„Acolo noi am avut emotii, deoarece noi simteam ca putem castiga locul I, insa noi stim ca nu mereu se primeste ceea ce vrei”, Carmelina Tesa, 8 ani. 

„Cu acest dansa noi am luat locul I la acest concurs. Ne bucuram foarte mult ca am invins multe, multe tari cu acest dans”, Ilinca Cebanco, 10 ani. 

Micuta Carmelina, in varsta de 8 ani, face dans de la 4 ani, iar munca si dedicatia au facut-o campioana mondiala.

„Eu am luat locul I. Mie mi-a placut acolo. Eu sunt in categoria jazz si inca o categorie. Nu prea am avut emotii. Acolo era interesant si cand am mers pe scena eram fericita”, Carmelina Tesa, 8 ani.

Tot campioana mondiala a devenit si Miroslava in varsta de 8 ani. Micuta a inceput sa danseze cand avea doar doi anisori.

„Eu am dansat dansul storm in Croatia si am luat locul I. A fost greu, au fost multi copii talentati din multe tari, insa eu m-am descurcat. Am fost intr-un costum cu trei mii de pietre pe el. Eu fac de aproape sase ani dansuri. Nu mii greu acum, la inceput imi era mai greu”, Miroslava Iasibas, 8 ani.

Emotiile victoriei au coplesit-o si pe Teia care, la fel, s-a intors acasa cu aur.

„Aveam foarte multe emotii, pentru ca erau multi concurenti si nu stiam ca pot sa castig. La un moment dat, cand am luat locul I, am inceput sa plang foarte tare. De obicei eu nu ma straduiam si luam locul III, iar acum m-am straduit mult”, Teia Ilaru, 11 ani. 

Stiai ca alimentatia are un rol de baza in conceperea unui copil? Afla de la nutritionista Maria Danici in ce consta meniurile personalizate pentru cupluri, dar si rolul stresului in acest proces: „Stresul barbatului blocheaza ovulatia femeii...” - VIDEO

Mi-am dorit si eu sa iau o lectie de dans de la acesti copii talentati, iar micutii s-au transformat rapid in coregrafi. Totusi, succesele acestor copiii nu erau posibile fara implicarea si munca depusa de conducatorul colectivului, spun copiii.

„Doamna profesoara a noastra ne invata sa facem dansuri bune. E o invatatoare foarte buna si ne invata numai de bine”, Maria Ilinca Ambros, 7 ani. 

„Cand nu ascultam, ea poate striga, ne cearta. Noi ne straduim sa facem totul bine”. 

„E o profesoara extraordinara. Intotdeauna ne face coregrafie si dansuri frumoase. Mereu e mandra de noi, si noi mandri de ea. Noi o iubim”. 

Pentru dansatori, campionatul mondial de dans este cea mai importata competitie. In acest an concurenta a fost extrem de mare. Au particiat cateva mii de dansatori din mai multe tari.

„Este un campionat foarte puternic. Anul acesta au fost 7 mii de participanti, din 17 tari si desigur ca, ajungand la campionat mondial, acolo ajung cei mai puternici. Chiar si in pandemie, copiii nu au lasat dansul. Nu au lipsit nici un antrenament”, Snejana Apostol, conducator trupa de dans. 

„Colectivul nostru a participat la concurs si noi am castigat 10 locuri I. Am participat in toate categoriile de dans”, Margarita Parfonova, coregrafa. 

Sunt mici si au nevoie de iubirea unui stapan! Interpretul Martin Budurin - despre gasirea a sase sufletele jucause si cautarea unui adapost pentru ei - VIDEO

Gustul victoriei este dulce, dar drumul pana acolo este destul de greu.

„Cel mai greu este partea financiara. Tot tine de parinti, din fericire sau din pacate. Nu avem ajutor din alta parte. Este foarte scump sa participi la un astfel de concurs. Insa noi avem o echipa de parinti foarte receptivi, bravo”, Snejana Apostol, conducator trupa de dans. 

Sursa FOTO: Facebook

Articole din aceeasi categorie