03.06.2022
Stiai ca alimentatia are un rol de baza in conceperea unui copil? Afla de la nutritionista Marina Danici in ce consta meniurile personalizate pentru cupluri, dar si rolul stresului in acest proces: „Stresul barbatului blocheaza ovulatia femeii...” - VIDEO

Oricat de straniu ar parea, o atentie deosebita asupra alimentatiei ar putea ajuta cuplurile care isi doresc un copil, dar din diferite motive inca nu-l pot avea. Despre acest subiect a discutat mai detaliat nutritionista Marina Danici in cadrul unui interviu marca O Seara Perfecta.

Tot mai multe cupluri incep sa planifice o sarcina, iar acest lucru este unul de-a dreptul imbucurator, cu toate acestea insa nu tuturor le reuseste.

Nutritionista considera ca exista o legatura directa intre ceea ce mananci si termenul in care vei concepe un copil: „Alimentatia sigur are o importanta mare in planificarea sarcinii. Unu la mana pentru ca practic sanatatea noastra depinde de ceea ce mancam. Eu de exemplu am cupluri care incep cu trei sau patru luni inainte sa conceapa, iar acesta este un termen perfect intrucat initial se face un set de analize, consultatii pentru a vedea daca sunt careva probleme.”

Totodata, ea afirma ca femeile sunt tot mai stresate de nereusita, pentru ca intotdeauna societatea da vina pe genul feminin daca conceperea unui copil nu reuseste cuplului, lucru care este insa un mit. 

Emilian Cretu - vacanta de neuitat alaturi de sora si „cumnatul” sau, Renato Usatii! Vezi cum isi petrec timpul, dar si ce locuri turistice au vizitat in cel mai frumos oras din Spania - VIDEO

Specialista afirma ca meniurile pentru pacienti sunt personalizate, insa ele contint toate toti macro si micro nutrientii: „Daca  vedem ca este o anumita deficienta lucram nu doar la alimentatie, dar vom pune accent si pe suplimente pentru ca aici tot trebuie sa mearga cot la cot, pentru ca sunt vitamine foarte importante pentru o sarcina.” 

Ea a mentionat ca avocado este un aliment extrem de sanatos si benefic pentru sanatatea femeii: „El contine foarte multe beneficii, aceleasi grasimi sanatoase, care sunt baza hormonilor atat masculini, cat si feminini.”

Fructe si legume care seamana cu parti ale corpului uman

Spre final aceasta a venit si cu cateva recomandari pentru cuplurile care vor sa conceapa in curand un copil: „Renuntarea la vicii precum alcoolul, fumatul si stresul, care este unul dintre cei mai importanti factori care blocheaza ovulatia la femei pe 3-4 luni. 

Printul Louis, vedeta din balconul Palatului Buckingham la Jubileul Reginei Elisabeta a II-a

Sursa FOTO: Instagram

Articole din aceeasi categorie