17.08.2022
Au adus faima tarii noastre! Top 7 piese din Moldova care au devenit cunoscute in intreaga lume - VIDEO

Cine nu a auzit macar o data piesa „Ghita” sau „Dragostea din tei”? Vezi mai jos si alte melodii care au adus faima Moldovei in intreaga lume.

Cleopatra Stratan - Ghita 

 „Ghita” este cartea de vizita a Cleopatrei Stratan. Aceasta piesa a facut furori pe Internet in anul 2010.

O-Zone - Dragostea Din Tei

„Dragostea din tei” cunoscuta in lume si ca „Numa Numa iei” este discul single de succes maxim al formatiei moldovenesti O-Zone. A fost lansata in 2003 in Romania si in primavara anului 2004 in majoritatea celorlalte tari europene. A fost printre cele mai populare slagare din anul 2004 in toata Europa. Single-ul a ajuns pe locul 1 in Eurochart Hot 100, pozitie pe care a stat 12 saptamani, intre iunie-septembrie 2004.

De asemenea single-ul a fost in topul clasamentelor muzicale in Germania si Franta mai mult de trei luni, a atins pozitia a 3-a in Marea Britanie si pozitia 72 in U.S. Pop 100. Un cover popular al acestei piese a fost facut de Haiducii, care de asemenea a fost in topuri in multe tari, in special Italia si Suedia, unde s-a clasat pe primele pozitii. 

Piesa originala a devenit renumita in Statele Unite dupa un video viral al lui Gary Brolsma dansand pe ritmurile acestei piese, numit „Numa Numa”.

Carla's Dreams - Sub Pielea Mea

Sub pielea mea sau Eroina este un single al formatiei Carla's Dreams lansat la 20 ianuarie 2016. Piesa a fost compusa si produsa de Carla's Dreams.

Este unul dintre cantecele care au facut trupa foarte cunoscuta atat in Romania, cat si in strainatate. Piesa a adunat 1.000.000 de vizualizari pe YouTube la doar cateva zile de la lansare si a intrat repede in topurile importante din tara, dar si din strainatate, ajungand mai tarziu pe primul loc. Piesa a ajuns cunoscuta peste hotare datorita unui remix ce a adunat multe vizualizari. La sfarsitul anului 2016, piesa a ocupat prima pozitie in topul celor mai vizualizate clipuri din Romania in 2016 realizat de YouTube.

Irina Kovalsky a implinit 30 de ani! Vezi cat de fascinant arata artista la varsta aceasta, dar si felicitarea emotionanta pe care a publicat-o sotul sau - FOTO/VIDEO

Zdob si Zdub & Advahov Brothers - Trenuletul

„Trenuletul” a facut furori in intreaga lume. Aceasta piesa a reprezentat in acest an tara noastra la concursul „Eurovision Song Contest” si a ocupat locul 7 in clasament.

Eugen Doga - Gingasa si tandra mea fiara 

Conform unei decizii speciale a UNESCO, „valsul lui Eugen Doga este recunoscut drept una dintre cele patru capodopere muzicale ale secolului XX, Ronald Reagan considerandu-l drept cel mai bun vals al secolului respectiv”, se arata intr-un comunicat scris de Centrul de Promovare si Comunicare a FIE Iasi.

Sunstroke Project - Hey Mamma 

„Hey Mamma” este o melodie scrisa si interpretata de trupa SunStroke Project. A fost lansata pe 6 februarie 2017 de catre Ragoza Music. Acesta a reprezentat Moldova la Eurovision Song Contest 2017 si a ocupat locul 3.

Eleganta si rafinamentul ii definesc perfect stilul! Vezi cele mai memorabile tinute purtate de Cleopatra Stratan, dar si trasaturile caracteristice outfit-urilor sale - FOTO

Crazy Loop - Crazy Loop 

Crazy Loop a fost un personaj creat de Dan Balan, fostul membru al formatiei O-Zone. Personajul a fost introdus in lume o data cu lansarea single-ului „Crazy Loop (Mm Ma Ma)”. Videoclipul regizat de Marc Klasfeld, a fost filmat in Los Angeles, California si lansat prin Europa pe 15 octombrie 2007.

Articole din aceeasi categorie