18.04.2022
Angajamentul pe care si l-a luat Rinat Ahmetov, „cel mai bogat om din Ucraina”, in a 52-a zi de razboi

Orasul Mariupol, aflat sub asediul fortelor ruse, a fost distrus de razboiul inceput in urma cu 52 de zile, dar Rinat Ahmetov, patronul lui Sahtior Donetk, este gata sa-si foloseasca resursele pentru a-l reconstrui.

Considerat cel mai bogat om din Ucraina, Rinat Ahmetov si-a luat angajamentul sa reconstruiasca orasul devenit o ruina din cauza atacurilor rusilor, scrie The Guardian.

Patronul lui Sahtior Donetk a recunoscut ca situatia din Mariupol reprezinta o ”tragedie globala”, insa ramane optimist ca, in cele din urma, soldatii ucraineni vor reusi sa recapete controlul asupra orasului.

„Mariupol este o tragedie globala si un exemplu global de eroism. Pentru mine, Mariupol a fost si va fi intotdeauna un oras ucrainean.

Cred ca bravii nostri soldati vor apara orasul, desi inteleg cat de dificil si greu este pentru ei”, a spus Rinat Ahmetov, citat de Reuters.

In semn de solidaritate, mama lui Elon Musk a purtat cu mandrie o rochie traditionala ucraineana! Vezi cat de bine o prinde piesa vestimentara - VIDEO

In Mariupol, Rinat Ahmetov detine combinatul Azovstal, una dintre cele mai mari uzine metalurgice din Europa, care, in mod normal, furnizeaza 4 milioane de tone de otel pe an, 3,5 milioane de tone de metal topit si 1,2 milioane de tone de otel laminat, scrie Digi24.

Filmele sponsorizate de Roman Abramovici, dar si deschiderea festivalului cu filmul intitulat - Z - criticat in mediul online! Ce spun participantii la Festivalul de film de la Cannes 2022 - FOTO

In aceasta perioada, uzina lui Rinat Ahmetov a devenit o ”fortareata” pentru soldatii ucraineni, depasiti numeric si din punct de vedere al armamentului de rusi.

Articole din aceeasi categorie