18.04.2022
Filmele sponsorizate de Roman Abramovici, dar si deschiderea festivalului cu filmul intitulat - Z - criticat in mediul online! Ce spun participantii la Festivalul de film de la Cannes 2022 - FOTO

Producatorul de film Denis Ivanov a vorbit recent despre pozitia sa in razboiul ruso-ucrainean, in contextul marelui eveniment de Film de la Cannes. Acesta sustine ca reprezentantii ucraineni, in ciuda tuturor, folosesc sansa pentru a isi reprezenta tara si a povesti despre razboi.

Cea de-a 75-a editie a Festivalului de Film va incepe pe 17 mai la Cannes. Anul acesta, organizatorii au decis sa dedice acest eveniment Ucrainei si, de asemenea, au declarat ca nu vor permite rusilor sa participe.

In semn de solidaritate, mama lui Elon Musk a purtat cu mandrie o rochie traditionala ucraineana! Vezi cat de bine o prinde piesa vestimentara - VIDEO

 Totusi, s-a dovedit ca reprezentantii rusi vor fi in continuare acolo. De exemplu, Kirill Serebrennikov isi va prezenta filmul.

Mai mult ca atat, in 2022 Festivalul de Film de la Cannes va reda un film cu titlul provocator Z.

„Atat eu, cat si colegii mei am fost impresionati ca festivalul de film se va deschide cu un film cu numele Z. Obiectiv, filmul nu mentioneaza in niciun fel situatia noastra. Acest film este despre zombi, un remake al anime-ului. Mai mult, regizorul Michel Azanavicius are o pozitie complet pro-ucraineana” - a spus Denis Ivanov.

A plecat sau nu Dan Balan la razboi? Care sunt imaginile care i-au facut pe internauti sa creada ca artistul a mers pe campul de lupta - FOTO

In ceea ce-l priveste pe Serebrennikov, producatorul de film ucrainean a explicat ca festivalul de film a declarat ca nu va invita delegatiile ruse, ci regizorii opozitiei acestora.

„El participa pentru a treia oara la Festivalul de Film de la Cannes, chiar si faptul ca filmul sau este finantat de omul de afaceri rus Roman Abramovici nu cred ca este o problema obiectiva.”  - a spus Ivanov.

In 2022 Festivalul de Film de la Cannes va incepe pe 17 mai si va dura pana pe 28 mai.

Sursa FOTO: Google

Articole din aceeasi categorie