15.10.2024
Amintiri de Hramul Chișinăului! Ce spun vedetele de la noi despre îndrăgitul oraș, dar și ce momente îi leagă de el - VIDEO

Chişinăul e diferit pentru toţi, dar îndrăgit de fiecare. Unii s-au născut aici şi au copilărit, alţii au venit şi nu au mai plecat şi fiecare are o amintire şi un colțișor preferat. Ce locuri din Chişinău sunt îndrăgite de vedetele noastre şi de ce, aflăm din cadrul unui reportaj marca O Seară Perfectă. 

Pentru maestrul Nicolae Botgros, dirijor al Orchestrei „Lăutarii”, cel mai îndrăgit loc din Chişinau este acolo unde a petrecut cele mai multe şi mai frumoase concerte din viaţa lui: „Din orașul Chișinău, cel mai îndrăgit loc este Palatul Național, unde lucrez de peste 40 de ani. Aici îmi este casa, aici îmi este tot, am lăsat tinerețea, anii cei mai frumoși, am avut cele mai mari performanțe, am avut spectacole. Cele mai mari triumfuri ale vieții mele au fost la Palatul Național. Astăzi poartă numele lui Nicolae Sulac”. 

Acasă e locul preferat pentru interpretul Ion Suruceanu:„Cel mai îndrăgit loc din frumosul nostru Chișinău, cu care m-am cunoscut încă în 1953, aveam 3 anișori, este curtea mea, unde în fiecare dimineață, mătur frunzele, stropesc iarba”.

Nascută la Chişinău, Natalia Gordienko a îndrăgit locurile unde a copilărit, dar şi unde a avut parte de momente romantice: „Îmi place sectorul Botanica pentru că, acolo am fost născută. Îmi plac parcurile de acolo, bunica acolo trăiește. Nu știu dacă acum mai este, dar în sectorul Ciocana era un loc unde puteai să vii cu mașina și să vezi tot orașul. Am avut acolo un moment romantic când aveam 15 sau 16 ani, ne duceam seara cu prietenii și ne uitam la oraș. Aveam visuri despre viața noastră”. 

Chișinău marchează 588 de ani! Cu ce mesaje de felicitare au venit vedetele de Hramul Orașului - FOTO/VIDEO

Tot din Chişinău este şi interpreta Lenuţa Gheorghiţă: „Sunt din sectorul Botanica și ar fi păcat să nu spun despre faptul că, la moment îmi place tot ce înseamnă orașul Chișinău pentru că, este cel mai frumos oraș, cel mai scump și cel mai drag. De altfel, este orașul care m-a făcut pe mine om, am ajuns unde am ajuns, iar cândva am pornit de jos. Dacă e să merg cu copiii, cu cei mai mici, merg la Catedrală, la scuarul din centrul orașului, aveți parte de porumbei acolo pe care puteți să-i hrăniți”. 

Locul de unde se vede Chişinăul de noapte l-a descoperit şi moldoveanca din Madagascar. „Mie îmi place foarte mult Valea Morilor. Intersecția Meșterul Manole și cu Maria Drăgan, unde se văd toate luminile din oraș sau pur și simplu, strada pietonală. Îmi place acolo atmosfera, că oamenii acolo cântă, sunt multe statui și îmi place că acolo este ca un pian, alb-negru”, a spus Cynthia Elisoa, interpretă. 

Cum alegi culoarea pantofilor în funcție de rochie. Trei sfaturi utile pentru ținute de zi și de seară

A plecat pentru o perioadă din Chişinău. Totuşi, Irina Bivol nu a rezistat prea mult departe de oraşul drag. „Chișinăul nostru este foarte frumos, atât de mult îmi e drag. Am fost plecată peste hotare, am plecat pentru a mă stabili undeva, dar nu am putut să stau foarte mult departe de Chișinăul nostru drag, mai ales că acum e atât de frumos, atât de mult a înflorit. Mie întotdeauna mi-au plăcut parcurile din Chișinău, sunt foarte verzi, sunt atât de îngrijite. Acum eu prefer parcul din vecinătatea mea, Valea Trandafirilor, acolo eu merg și alerg, fac plimbările mele cu prietenii dragi”. 

Tot parcurile din Chişinău le-a îndrăgit şi interpretul Valentin Uzun: „Locul preferat din Chișinău este parcul Dendrarium, este foarte frumos, îngrijit, curat. Mult timp am petrecut acolo. Am absolvit Universitatea Agrară, Silvicultură și Grădini Publice și am activat un pic acolo”.

Horoscop 15 octombrie 2024. Zodiile pentru care imaginaţia şi emoţiile sunt la cote maxime

Când nu e la colegiu și Oleg Spînu e în parc: „Locul meu preferat e Centrul de Execlență în Educație Artistică „Ștefan Neaga”, colegiul unde învăț, acolo sunt toată ziua. De asemenea, Parcul Valea Trandafirilor, acolo unde merg mereu cu prietenii, unde am și cântat. Este un parc foarte frumos, iar lumea merge acolo să se odihnească”.

SURSĂ FOTO: Instagram/Facebook

Articole din aceeasi categorie