15.10.2024
Cum alegi culoarea pantofilor în funcție de rochie. Trei sfaturi utile pentru ținute de zi și de seară

Alegerea culorii pantofilor în funcție de rochie ar putea fi un detaliu nesemnificativ pentru anumite femei, însă când vine vorba de pasiunea pentru modă trebuie să ai în vedere acest pas, deoarece te poate ajuta să creezi un contrast îndrăzneț ori să adopți un look elegant și armonios.

Primul pas pe care trebuie să-l ai în vedere pentru a potrivit perfect pantofii cu rochia este coordonarea culorii. Regula generală este să optezi pentru pantofii care să aibă fie aceeași culoare ca rochia, fie să o completeze.

Cu ce pantofi se asortează o rochie neagră

Preferată de multe reprezentante ale sexului frumos, rochia neagră poate fi o alegere inspirată atunci când îți dorești un look clasic, dar elegant. Alegerea pantofilor, însă, poate face diferența, motiv pentru care îți sugerăm să descoperi ce opțiuni ai:

Pantofi negri - îi poți alegere cu încredere dacă îți dorești un look clasic și sofisticat.

Pantofi nude - sunt ideali dacă îți dorești o ținută discretă sau ai nevoie de un „artificiu” pentru a alungi vizual picioarele.

Pantofi roșii - sunt o opțiune îndrăzneață pentru a adăuga un strop de culoare și pasiune.

Pantofi în culori metalice - fie că vorbim despre unii aurii sau argintii, aceștia sunt ideali pentru un eveniment de seară, întrucât conferă un plus de strălucire și rafinament.

Când se poartă pantofi negri

Pantofii negri sunt o alegere clasică și versatilă, aceștia putând fi purtați în numeroase situații, precum:

Evenimente formale - fie că vorbim despre nunți, gale, baluri ori alte evenimente, pantofii negri se potrivesc perfect cu rochii de cocktail, rochii lungi sau chiar cu niște costume deux-pieces.

Ținute de birou - pantofii negri sunt perfecți dacă lucrezi într-un mediu office, în care îți este impus un dress code. Pot fi asortați cu fuste creion și pantaloni clasici, precum și cu rochii elegante.

Întâlniri de afaceri - dacă vrei să emani încredere și eleganță , pantofii negri sunt întotdeauna o alegere sigură.

Evenimente de seară - pentru ieșiri la restaurant, teatru sau petreceri de seară, pantofii negri oferă un aer sofisticat și se potrivesc cu orice tip de rochie sau outfit.

Nu în ultimul rând, pantofii negri cu toc mediu sau balerinii negri se potrivesc bine cu blugi skinny, rochii casual sau fuste, adăugând o notă de eleganță.

Sfaturi general valabile pentru a alege culoarea pantofilor

Când vine vorba de alegerea pantofilor în funcție de culoare trebuie să ții cont de câteva reguli simple, precum:

Ai în vedere ocazia - alegerea pantofilor și a culorii acestora trebuie să fie influențată de tipul de eveniment la care iei parte.

Coordonează-ți pantofii cu ținuta - un alt aspect de care trebuie să ții cont când vine vorba de alegere pantofilor este ținuta. Dacă alegi să porți jeanși, atunci te poți îndrepta spre niște pantofi sport. În caz contrar, dacă optezi pentru o rochie elegantă, atunci niște pantofi eleganți ar putea fi mai potriviți.

Ține cont de culoarea pielii -  alegerea culorii pantofilor ar putea fi făcută și în funcție de tonul pielii. Spre exemplu, dacă pielea ta are nuanțe aurii sau de piersică, te încadrezi în categoria tonurilor calde și poți miza pe pantofi bej, caramel, maro. Dacă pielea ta are tonuri reci, atunci pantofi în culori reci, precum albastru marin, gri, argintiu sau negru, sunt ideale pentru tine.

Se mai asortează pantofii cu geanta?

Asortarea pantofilor cu geanta a fost mult timp o regulă de stil, dar tendințele moderne permit mai multă flexibilitate și creativitate în această privință. În acest sezon se poartă foarte mult ținutele monocrome, motiv pentru poți opta pentru o geantă în aceeași culoare ca hainele.

În caz contrar, dacă vrei să te faci remarcată, poți miza pe o geantă contrastantă. De exemplu, pantofii roșii pot fi asortați cu o geantă albastră pentru un look vibrant și dinamic.

De asemenea, dacă alegi să porți pantofi într-o culoare vibrantă, o geantă într-o nuanță neutră poate ajuta la echilibrarea ținutei. Aceasta poate fi un element care adaugă eleganță fără a distrage atenția de la pantofi.

În concluzie, asortarea pantofilor cu geanta depinde de preferințele tale personale, de stilul pe care vrei să-l adopți și de ocazia pentru care te îmbraci. Fie că alegi să le asortezi sau să le combini în mod creativ, cel mai important este să te simți confortabil și încrezător în alegerile tale.

SURSA FOTO: GOOGLE

Articole din aceeasi categorie