12.10.2022
Ai tras cu ochiul in telefonul iubitului tau? Cum intelegi ca relatia ta este afectata de retelele de socializare si cum sa lupti cu gelozia, afla de la psihoterapeutul Aurelia Balan: „Nu este corect sa pui limite unui om adult!” - VIDEO

Te-ai certat vreodata cu partenerul tau din cauza unui like sau a unui mesaj de pe retelele de socializare? Gelozia este un sentiment care ne da de multe ori motive de cearta. Afla mai multe detalii despre acest subiect de la reporterul ProTV Madalina Sorocovschi, care a mers la un psihoterapeut intr-o transmisiune live in cadrul emisiunii O Seara Perfecta. 

Increderea este extrem de importanta intr-o relatie, mai ales intr-un cuplu. De ce simtim nevoia de a verifica telefonul partenerului nostru si cum se manifesta gelozia afla de la psihoterapeutul Aurelia Balan.

„Gelozia cred ca fiecare stie cum se manifesta. E acel clopotel spre anumite senzatii de infidelitate. Dar care sunt granitele si unde este acea idee de gelozie sanatoasa, desi nu este corect de zis asa. Depinde de limitele pe care cei doi le au si atunci cand noi vorbim de niste limite ale fidelitatii, este important ca ele sa corespunda la ambii parteneri. De exemplu, pentru cineva limitele pot fi si o banala dragalasenie cu cineva, pentru altcineva poate fi dincolo de dormitor. Iata de ce, cuplurile, inca inainte de a debuta intr-o relatie serioasa, este important sa stabileasca care sunt limitele si pana unde se poate de ajuns”. 

Afla de la specialistul in SMM, Daniela Arapan ce inseamna sa fii freelancer, care sunt riscurile acestui domeniu si cum ai putea deveni un liber profesionist de succes: „Cred ca oamenii nu-si respecta timpul, la fel e si lucrul in oficiu” - VIDEO

Intr-o relatie, increderea este cea mai importanta. Si nu vorbim doar de increderea in partenerul tau. 

„Nu poti avea incredere in cineva, pana nu ai incredere in sine. Daca tu nu te consideri suficient de femeie pentru a avea langa tine un barbat suficient de barbat, desigur ca vei trai repetat teama, sentimentul si vibratia unui gand mai negativ, o frica de infidelitate, de abandon. Foarte mult, atunci cand vorbim de capitolul incredere, vorbim de lucruri mult mai profunde, din copilarie, din relatia pe care am avut-o cu parintii, inclusiv din ceea ce am vazut la exterior, cat si de ceea ce am trait in interiorul nostru. La o femeie depinde foarte mult de relatia pe care a avut-o cu tatal, la barbati depinde de ce cauta sa-i demonstreze ceva tatalui”.

Deseori, un motiv al certurilor intr-o relatie sunt retelele de socializare. 

A indeplinit cel mai mare vis al fiicei sale! Laura Vetty - primul interviu dupa ce a aflat ca va deveni mama pentru a doua oara: „A izbucnit in lacrimi de fericire” - FOTO

„Desigur ca acest lucru nu este sanatos. Retelele de socializare vin la pachet cu multa captivitate si ar trebui sa ne apropie, ele din contra ne distanteaza si ne duc mai departe de ceea ce este firesc sa se intample. Nu este corect, nu este sanatos in general sa impunem limite unui om adult. Nu poti sa-i impui limite unui am adult, poti sa ti le impui tie. O relatie, chiar daca pare ca e despre doi, e oricum despre fiecare in parte. Si daca ne place sa zicem ca vrem sa formam cu partenerul un intreg si sa ne vedem jumatati, desi nu suntem, este important sa intelegem ca fiecare jumatate trebuie sa fie intreaga. Odata ce esti un om integru, asumat, fara sechele si fara cadavre in dulapul subconstientului tau, neaparat vei recunoaste exact aceleasi trasaturi in partenerul tau si veti putea forma acel intreg”. 

Articole din aceeasi categorie