22.04.2022
Ai tinut post si astepti cu nerabdare bucatele delicioase de la Pasti? Nutritionista Corina Dascalu te avertizeaza ca alimentatia corecta este mai importanta si iti recomanda cateva sfaturi utile pentru o trecere mai usoara - VIDEO

Ne place sa mancam bunisor de Paste, dar mare atentie mai ales daca ati tinut post. Pe masa de sarbatoare se aduna produse pe care nu este recomandat sa le consumam, iar nutritionistii ne atentioneaza ca de fiecare data si spun ca ar trebui sa o luam usor. Cum iesi din post intr-un mod armonios vedem in cadrul unui reportaj marca O Seara Perfecta. 

Iesirea din postul Pastelui trebuie facuta in functie de regimul avut pana la sarbatori. 

Nutritionista Corina Dascalu ne-a povestit ca persoanele care s-au abtinut toata perioada postului de la alimentele de origine animala si le-au consumat doar pe cele vegetale trebuie sa fie rationale si sa nu manance brusc tot de origine animaliera. 

Desi multe dintre traditiile moldovenesti isi pierd din farmec odata cu trecerea timpului, nutritionistii spun ca oamenii inca mai respecta posturile: „Am peste sapte ani in calitate de nutritionist si numarul oamenilor care tin post creste in fiecare an. Acest lucru ma bucura si pe mine, pentru ca in afara de nutritia sanatoasa promovez si alimente care provin din natura.” ,spune Corina.

Vei merge la biserica pentru a sfinti bucatele in noaptea Invierii? Cum iti poti decora cosul si masa de sarbatoare, afla de la Axenia Matveiuc: „Pentru aceasta zi Sfanta, harnicutele noastre brodeaza proasoape si fundite” - VIDEO

Specialista a venit cu cateva recomandari pentru ca organismul nostru sa treaca mai usor peste multitudinea de alimente consumate in aceasta perioada: „Faceti o pauza de la o masa la alta, dar nu una de televizor, ci de miscare. Ca sa reusim sa ii dam acea paauza corpului si sa il ajutam sa digere mai usor. Totodata atunci cand va asezati la masa incercati sa mancati cruditatile pentru a va umple stomacul cu sanatate si mai apoi sa gustati cate putin din celelalte. Ea le sugereaza gospodinelor sa nu gateasca foarte mult intrucat mancarea care sta pe masa cateva ore pusa la frigider este deja alterata. Produsele de origine animala se strica foarte usor si ai riscul sporit sa te intoxifici cu bacterii acumulate acolo. ” , a avertizat Corina.

Ea precizeaza ca trebuie evitate pe cat de mult posibil salatele cu maioneza si trebuie de optat pentru cele cu cruditati. Totodata afirma ca este bine-venita abordarea unui stil alimentar cu post intermitent, acest lucru oferindu-i suficient timp organismului pentru a digera mancarea.

„Trebuia sa fie primavara lui Dorin”. La un an dupa plecarea in nefiinta a sotului sau, Luciana Spinu povesteste ca viata sa are un alt curs: „Fac epilare, sunt cosmetolog, cant si fac parte dintr-o asociatie de femei...” - VIDEO

Sursa FOTO: Google/Instagram 

Articole din aceeasi categorie