14.03.2022
Actorul Benedict Cumberbatch va oferi propria casa pentru refugiatii din Ucraina: „Traim intr-adevar timpuri foarte grele”

Actorul britanic Benedict Cumberbatch s-a declarat gata sa adaposteasca refugiatii din Ucraina in casa sa. El a anuntat despre acest lucru intr-un interviu acordat pentru „Sky News” pe covorul rosu, inainte de ceremonia de decernare a premiilor Academiei Britanice de Film si Televiziune (BAFTA).

„Traim intr-adevar timpuri foarte grele - sa fii european, care se afla la doua ore si jumatate de zbor de Ucraina si sa nu poti face practic nimic. Cred ca trebuie sa facem mai multe, decat pur si simplu sa purtam o insigna pentru a sprijini Ucraina. Fiecare din noi trebuie sa faca tot ce ii sta in putere. Multe persoane se ofera sa adaposteasca refugiati in casele lor si, eu sper ca am sa ma alatur acestor oameni”, a spus actorul. La ceremonia de premiere, actorul a aparut cu o insigna cu culorile drapelului ucrainean, prinsa pe piept.

Anterior, in Marea Britanie a fost lansat un program numit „Casa pentru Ucraina”, in care refugiatii sunt invitati sa vina in tara, chiar daca nu au nici rude, nici cunoscuti acolo. De asemenea, tara a propus sa elaboreze si sa adopte o lege privind confiscarea oligarhilor rusi din Londra pentru a le folosi pentru a gazdui refugiatii din Ucraina. 

Rapperul Morgenstern a lansat un videoclip in care canta despre razboiul din Ucraina: „Vrem pace, vrem prietenie” - VIDEO

Dupa inceperea operatiunii militare speciale din Ucraina, locuitorii tarii au fost sustinuti de multe vedete occidentale. Angelina Jolie, Blake Lively si Ryan Reynolds, precum si Mila Kunis impreuna cu sotul ei Ashton Kutcher au participat la evenimente caritabile in sprijinul victimelor, iar modelele Gigi si Bella Hadid au transferat o parte din veniturile obtinute din spectacole de moda pentru a ajuta refugiatii ucraineni.

Actorul Leonardo DiCaprio, a carui bunica locuia in Ucraina, a transferat 10 milioane de dolari victimelor.

Ce s-a intamplat cu doua dintre femeile insarcinate, ranite in bombardamentul din Mariupol

Brandurile occidentale au reactionat la conflictul cu Ucraina si au parasit piata rusa. Tarile occidentale au impus o serie de sanctiuni rusilor. Marea Britanie a impus si o serie de sanctiuni lui Roman Abramovici si altor oligarhi rusi, dupa care bunurile lor din tara au fost inghetate.

Articole din aceeasi categorie