Trei testamente ale Arethei Franklin, scrise de mana, au fost descoperite in casa ei dupa cateva luni de la moartea artistei supranumite „Regina muzicii soul”, scrie BBC. Aretha Franklin a murit pe 16 august 2018, din cauza unui cancer la pancreas. Membrii familiei ei au spus la acel moment ca nu exista un testament.
Doua testamente datate 2010 au fost descoperite intr-un birou incuiat, iar unul, din martie 2014, fusese ascuns sub pernele din sufragerie. Testamentul cel mai recent, scris intr-un caiet, prevede ca bunurile ei sa ramana familiei, a spus avocatul David Bennett.
O parte din scris este greu de descifrat si pe patru pagini cuvintele sunt mazgalite si frazele scrise pe margini. O astfel de situatie le-ar face inadmisibile in majoritatea statelor, dar legea din Michigan permite testamentele scrise de mana atata timp cat indeplinesc alte criterii. Bennett, care a fost avocatul artistei timp de peste 40 de ani, a depus testamentele la instanta si a declarat in fata unui judecator ca nu este sigur daca ele sunt conforme cu legea din Michigan. El a precizat ca documentele au fost vazute de cei patru fii ai lui Franklin si de avocatii lor, dar ei nu au ajuns la un acord privind validitatea unuia dintre cele trei testamente.
Luni, judecatorul Jennifer Callaghan le-a spus juratilor ca singura decizie pe care trebuie sa o ia este daca documentul din 2014 poate fi acceptat ca testament valabil. In ciuda diferentelor dintre ele, ambele documente stabilesc ca fiii trebuie sa imparta veniturile din muzica si drepturile de autor ale Arethei Franklin.
Theodore White II - al treilea copil al lui Franklin, din scurta ei casatorie cu fostul ei manager - sustine ca documentul de 11 pagini din 2010 este testamentul valabil.
Zodiile care transforma greutatile in provocari, reusind sa le faca fata cu brio
Versiunea respectiva il desemneaza co-executor al mostenirii, impreuna cu nepoata Sabrina Owens, nepoata artistei. De asemenea, cere ca Kecalf si Edward Franklin, al doilea si al patrulea fiu al cantaretului, sa „urmeze cursuri de afaceri si sa obtina un certificat sau o diploma” daca doresc sa beneficieze de drepturile asupra proprietatii. Kecalf si Edward sustin ca versiunea din 2014 este vointa principala a mamei lor.
Kecalf il inlocuieste pe fratele sau ca co-executor in documentul de patru pagini. El si nepotii sai vor mosteni, de asemenea, conacul de 1,2 milioane de dolari al mamei sale - o casa descrisa de avocatul lui Edward drept „bijuteria coroanei”. Documentul mai nou prevede, de asemenea, ca rochiile lui Franklin fie fie scoase la licitatie, fie predate Institutului Smithsonian din Washington.
Averea lui Franklin a fost estimata la 80 de milioane de dolari cand vedeta a murit in 2018, dar evaluarile recente si datoriile neplatite timp de mai multi ani au redus considerabil valoarea. Potrivit unui inventar depus in instanta si vazut de BBC, bunurile regretatei cantarete sunt evaluate la putin sub 6 milioane de dolari.