21.10.2022
Vrei sa slabesti, insa nu-ti reuseste? Nutritionista Elena Ozun iti explica cele mai frecvente cauze care stopeaza scaderea in greutate: „Este important ca dupa o varsta femeia sa...” - VIDEO

Probabil ai auzit nu o singura daca ca dupa o varsta este mai greu sa slabesti mai ales atunci cand ne referim la femei. De ce se intampla asta si ce regim ar trebui sa avem in functie de ani, afla de la invitata emisiunii O Seara Perfecta, Elena Ozun.

Dupa o anumita varsta kilogramele in plus se dau cu mult mai greu jos, iar Elena a explicat de ce se intampla acest lucru. „Este vorba despre o acumulare. In mod normal daca am fi suta la suta sanatosi nu ar trebui sa existe acest lucru decat in menopauza, adica la o varsta destul de inaintata cand sunt schimbari hormonale foarte puternice. Dar la 35 de ani, in mod normal lucrurile trebuie sa mearga foarte bine in cazul in care avem grija pana la 35 de ani de noi.”

Atat timp cat in organismul tau nu exista o schimbare hormonala, nu este dificil sa slabesti, spune nutritionista. „Si vorbim aici despre hormonii sexuali si hormonii glandei tiroide, iata acestia sunt cei mai importanti in zona asta de slabire. Este important ca dupa o varsta femeia sa faca consultatii anuale pentru hormonii glandei tiroide sa vada cum functioneaza aceasta. Sa vada daca nu exista un proces autoimun, ceea ce se intampla foarte, foarte des si atunci desigur ca exista probleme cu greutatea. Mai este vorba si despre insulina, iarasi un hormon care depoziteaza grasimea foarte bine.”, a adaugat Elena Ozun.

Cel mai bine platite vedete de pe Instagram. Cat castiga Ronaldo sau Beyonce

De asemenea, Elena a tinut sa accentueze faptul ca este un termen gresit „metabolism lent”. „Tinand cont ca avem mai multe probleme de sanatate in acelasi sistem digestiv, atunci desigur ca metabolizam un pic mai incorect. Pentru un metabolism bun este importanta si activitatea fizica, cu cat mai des cu atat mai bine.”

Se spune ca, cu cat imbatranesti, cu atat trebuie sa maninci mai putin, iar Elena Ozun este de acord cu aceasta afirmatie. „Este un adevar in acest lucru pentru ca asa cum am spus, metabolismul se defecteaza cu varsta si necesitatile sunt mai mici.”

Una dintre cele mai puternice femei din Romania, Laura Codruta Kovesi s-a maritat in secret. Cine e sotul sefei Parchetului European

O metoda „la moda” atunci cand vine vorba despre slabit este postul intermitent, despre care a vorbit si nutritionista in cadrul emisiunii. „Eu mereu sunt pentru individualizare. Fastingul nu este pentru toata lumea, asta este cu desavarsire, in special pentu persoanele care au sindromul oboselii cronice si atunci in fasting care este scurt ca si perioada de alimentare, este un stres foarte puternic pentru organism si atunci au de suferit si mai mult suprarenalele noastre. Plus, fastingul nu-l recomand pentru slabire pentru ca ar putea crea foarte mult stres.”

Horoscop 21 octombrie 2022. Zodia care are mare noroc in cariera

Articole din aceeasi categorie