21.10.2022
Una dintre cele mai puternice femei din Romania, Laura Codruta Kovesi s-a maritat in secret. Cine e sotul sefei Parchetului European

Laura Codruta Kovesi (49 de ani) a dezvaluit ca s-a maritat a doua oara, in secret, si a spulberat zvonurile ca partenerul ei ar fi un fost ofiter SPP. Procurorul-sef la Parchetului European a facut lumina in relatia ei privata, dupa ani de speculatii.

Intr-un interviu acordat spotmedia.ro, Laura Codruta Kovesi spune ca s-a casatorit „acum cativa ani”, departe de ochii presei, cu un roman pe care il cunoaste de multi ani. Ea a infirmat ca barbatul este un fost ofiter SPP, cum s-a speculat in mai multe articole de presa.

M-am casatorit acum cativa ani. Imediat dupa ce am preluat mandatul la Luxemburg. Este roman, prietenul meu pe care l-am avut in Romania, a lucrat in privat, a fost o relatie discreta, este un om extraordinar. Cateodata ma amuz ca citesc in presa ca sunt maritata cu fostul ofiter SPP. Nu este adevarat, ne amuzam impreuna pe subiectul asta”, a spus Kovesi in interviu.

Kovesi a mai fost casatorita o data, in perioada 2002-2007, cu antreprenorul sibian Eduard Kovesi. Dupa divort, ea a decis sa-i pastreze numele de familie.

Cum a ajuns Codruta Kovesi una dintre cele mai puternice femei din Romania

Laura Codruta Kovesi s-a nascut la Sfantu Gheorghe si a copilarit acolo pana la 7 ani, cand s-a mutat la Medias impreuna cu familia. Tatal ei a fost procuror, iar mama a fost profesoara.

Kovesi a jucat baschet de perfomanta pana la varsta de 22 de ani. La 14 ani a fost selectionata in echipa nationala de baschet, iar in 1989 a fost vicecampioana europeana de cadete impreuna cu echipa ei. 

La 33 de ani, Laura Codruta Kovesi a devenit prima femeie-procuror din Romania. De-a lungul anilor a primit numeroase distinctii in tara si in afaraaei, printre care si  premiul oferit de Ambasada SUA „Femei curajoase din Romania”. In 2012 a fost decorata de catre Traian Basescu cu Ordinul National „Steaua Romaniei”.

In perioada 2013-2018 a ocupat functia de procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA). In octombrie 2019 a fost numita procuror general al Parchetului European, mandat care expira in 2026.

Articole din aceeasi categorie