03.06.2022
Printul Louis, vedeta din balconul Palatului Buckingham la Jubileul Reginei Elisabeta a II-a

Vedeta din balconul Palatului Buckingham, la Jubileul Reginei, a fost unul dintre stranepotii Elisabeta a II-a. Fiul cel mic al printului William, Louis, care a implinit de curand 4 ani, a facut deliciul publicului si al presei. Nu a avut stare nicio clipa, obligand-o pe mama sa, Kate, sa ii atraga atentia de mai multe ori. Oricum n-a contat prea mult. Louis ba saluta multimea, ba-si punea mainile in cap cand il dureau urechile din cauza zgomotului facut de motoarele avioanelor.

Milioane de oameni sarbatoresc Jubileul de Platina al Reginei Elisabeta a II-a, aflata pe tron de 70 de ani. O domnie cat o era. Suverana de 96 de ani a iesit in balconul palatului Buckingham, nu o data, ci de doua ori, spre satisfactia celor aflati sub ferestrele palatului, care au ovationat-o indelung.

Aparitia reginei in balconul Palatului Buckingham, inconjurata de patru generatii ale familiei sale, a smuls ovatii celor aflati in tribunele amenajate in piata din fata resedintei oficiale a suveranei britanice si in axul bulevardului de promenada The Mall. Au urmarit cu totii parada aeriana, cu 70 de aeronave ale Royal Air Force. Mai mult, o formatie de avioane de lupta a evoluat scriind pe cer numarul 70 - cati ani de domnie celebreaza regina.

Emilian Cretu - vacanta de neuitat alaturi de sora si „cumnatul” sau, Renato Usatii! Vezi cum isi petrec timpul, dar si ce locuri turistice au vizitat in cel mai frumos oras din Spania - VIDEO

Prima din cele patru zile ale Jubileului de Platina a inceput de dimineata cu mult asteptata parada traditionala Trooping the Colour.

Semn al schimbarilor in curs din cadrul Casei Regale, Printul Charles, mostenitorul Coroanei, a condus parada. Flancat de fiul sau, Printul William, si de sora sa, Printesa Anne, el a parcurs calare distanta dintre palat si platoul unde a primit onorul regimentelor armatei britanice.

Spre finalul defilarii de la Horse Guards Parade a avut loc si un incident. Un militar a cazut de pe cal, iar animalul a defilat in continuare alaturi de trupe, spre distractia spectatorilor. Dupa terminarea paradei, regina Elisabeta a avut o prima iesire in balcon, insotita doar de varul ei, ducele de Kent. Emotionati, miile de oameni aflati in fata palatului au ovationat-o. A fost un preludiu pentru apartia finala, cand a salutat multimea in timp ce zeci de mii de oameni cantau emotionati imnul regal.

Articole din aceeasi categorie