11.07.2024
„Slăbirea nu înseamnă deficit caloric”! Ce ne ajută, de fapt, să pierdem kilogramele nedorite - VIDEO

Recent, nutriționista Elena Ozun a abordat cu urmăritorii ei de pe Instagram un subiect atemporal, mai exact - slăbitul sănătos.

Elena susține că deficitul caloric nu este metoda cea mai corectă prin care poți slăbi: „Este foarte important să înțelegem că slăbirea nu înseamnă deficit caloric, dar slăbirea înseamnă să ne asigurăm că ceea ce consumăm noi este digerat corespunzător, este absorbit corespunzător și este transferat corespunzător către celulele noastre prin fluxul sanguin. Când avem probleme digestive acest lucru nu se întâmplă și pornește dezechilibrul hormonal. În plus, nu se absoarbe suficient de bine proteina”.

Chiar dacă avem deficit caloric, dar ne confruntăm și cu probleme digestive, consecințele se vor lăsa simțite în scurt timp. „În concluzie avem o masă musculară slabă, compoziția corpului este tot mai proastă și hormonii nu ne ajută în acest sens. Avem 3 cauze de ce nu reușim să slăbim acele kilograme pe care le punem de sărbători”, a spus Elena Ozun, nutriționistă.

Cucerește fanii în timp record! În mai puțin de 24 de ore, noua melodie a lui Carla's Dreams a ajuns numărul 27 în trending pe YouTube - VIDEO

„Corpul nostru e atât de inteligent încât atunci când facem deficit caloric permanent, acesta își reglează metabolismul pentru a arde mai puține calorii. Și taaadaaam! De aceea avem și efectul yo-yo. Pentru slăbire optimă e necesar să punem accent pe calitatea alimentelor, pe echilibrarea meselor, să ne asigurăm că sistemul digestiv funcționează corespunzător, întrucât sistemul digestiv este baza metabolismului nostru”, a mai notat Ozun.

Trebuie să lucrezi cu sistemul tău digestiv dacă îți dorești schimbări, explică specialista: „Vrei un metabolism care te ajută să ai o compoziție bună corporală, cu puțină grăsime și cu mulți mușchi? Începe să lucrezi cu sistemul tău digestiv”.

Detalii din culise! Ce mai face Guz după ce s-a retras din viata publică - VIDEO

SURSĂ FOTO: INSTAGRAM/elenaozun

Articole din aceeasi categorie