08.04.2022
Si-a petrecut copilaria in policlinica, iar intr-un final a devenit medic neurolog! Care sunt problemele cu care se adreseaza cel mai frecvent moldovenii, iti spune specialista Natalia Cerneva: „Cel mai des apeleaza atunci cand deja ii doare foarte tare” - VIDEO

Sanatatea si pacea a ajuns sa fie cea mai raspandita urare in aceasta perioada pentru ca am ajuns sa realizam ca acestea sunt cele mai importante lucruri din viata noastra. Ieri a fost marcata Ziua Mondiala a Sanatatii despre care a aflat mai multe reporterul iSanatate Olesea Cechir.

Ziua Mondiala a Sanatatii reprezinta un bun prilej pentru a ne indrepta atentia spre cel mai important aspect al existentei noastre - sanatatea.

Sportiva ucraineana Kristina Stuy - mesaj transant pentru rusi, dupa masacrul din Bucha: „Sunteti niste creaturi malefice, pregatite sa ucida si sa adune cadavre de parca ar fi trofee”

Medicii bineinteles sunt cei care au grija de sanatatea noastra de la nastere si pana la sfarsitul vietii, de aceea Olesea Cechir a ales sa discute cu medicul neurolog Natalia Cerneva, care ne-a povestit mai multe despre profesia sa si motivele pentru care a ales-o.

Intrebata de ce a ales sa devina medic si sa se incredinteze in slujba sanatatii oamenilor Natalia a raspuns: „Eu inca de mic copil am vrut sa devin medic pentru ca tatal meu tot este medic neurolog, iar eu toata copilaria mi-am petrecut-o in policlinica. Am vazut cum el lucreaza si ajuta oamenii si am inteles ca asta imi doresc si eu.” , spune ea.

Totusi femeia afirma ca daca nu i-ar fi reusit sa devina medic cu siguranta era un designer vestimentar intrucat are o pasiune aparte pentru a coase haine.

Intrebata cat de responsabili sunt moldovenii la capitolul sanatate, medicul neurolog ne-a spus: „Sunt destul de responsabili, dar oricum cel mai des apeleaza atunci cand deja ii doare foarte tare si nu mai pot rabda. Ideea este ca ei lucreaza foarte mult si se lasa pe ei in ultimul plan.” , explica ea.

Cel mai des ei se adreseaza cu dureri de spate, de cap si in regiunea articulatiilor, dar totodata cu dereglari de somn, atacuri de panica si depresie.

I s-a propus sa reprezinte Italia, Romania si Georgia, dar a preferat sa lupte pentru Republica Moldova! Ce spune luptatoarea Anastasia Nichita dupa ce a castigat aurul la Campionatul European: „Ma mandresc ca uite anume prin sport pot ridica drapelul tarii.”- VIDEO

Aceasta avertizeaza ca este mai usor sa previi decat sa tratezi, de aceea e nevoie sa ne adresam la timp.

Ziua Mondiala a Sanatatii de anul acesta este insotita de sloganul: „Planeta noastra este sanatatea noastra” , de aceea trebuie sa avem grija nu doar de sanatatea noastra, dar si a planetei, pentru ca aceasta la randul ei ne va rasplati. 

Sursa FOTO: Facebook

Articole din aceeasi categorie