19.12.2022
Reconstructia optima a arcadei dentare! Daca te confrunti cu pierdere totala sau partiala a dintilor, afla de la chirurgul dento-alveolar, Stanislav Eni si medicul protezist, Oleg Tudos despre avantajele sistemului de implant dentar all on 4 - VIDEO

Problemele de dinti raman mereu actuale, iar stomatologia moderna aduce cu ea o varietate de solutii care te ajuta in multe cazuri. Sistemul de implant dentar all on 4 sau all on 6, este o metoda unica de protezare, conceputa pentru persoanele cu pierdere totala sau partiala a dintilor. Mai multe despre aceasta metoda de protezare, afla in cadrul unui reportaj marca O Seara Perfecta.

Daca va confruntati cu pierderea dintilor, iar restabilirea dentara necesita inserarea mai multor implanturi, procedura dentara all on 4 ar putea sa fie solutia potrivita.

„Aceste procedee chirurgicale sunt orientate pentru pacientii care au pierdut toti dintii fie din cauza paradontitie marginale, fie din cauza traumatismelor, sau multiple alte cauze. Cu ajutorul acestui protocol putem reabilita pacientii intr-un timp scurt, ultilizand osul orestant. Implanete sunt pozitionate sub unghi pentru a orienta extensiile prea mari. Totodata reusim sa reabilitam de la 10 pana la 12 dinti pacientilor.”, a mentionat chirurgul dento-alveolar, Stanislav Eni.

In urma unui traumatism, Sergiu a pierdut o buna parte din dinti. Dupa o consultatie, procedura all on 4 este cea mai buna solutie. Un pas important inainte de interventie este efectuarea unei tomografii computerizate.„In planificarea acestor tipuri de interventii este foarte importanta efectuarea tomografiei computerizate unde putem vizualiza tridimensional oferta osoasa, astfel putem planifica directia axului implanturilor.”, a adaugat chirurgul dento-alveolar.

Shakira si-a dorit sa aiba si o fetita cu Pique, lucru pentru care a facut mari eforturi

„Dupa inserarea implanturilor, amprenta se ia imediat pentru proteza provizorie fixa care vine in jur de 5 zile si se sixeaza pe aceste implanturi prin insurubare. Aceasta proteza provizorie va sta in gura pacientului undeva minim 4 luni dupa care se ia amprenta din nou pentru proteza definitiva.”, a spus medicul protezist, Oleg Tudos.

Tratamentul all on 4 sau all on 6 este conceput pentru a reduce la minim durerea. In majoritatea cazurilor, procedura se efectueaza sub anestezie locala.

„Ce tine de interventia chirurgicala, aceasta se efectueaza in conditiile cabinetului stomatologic, sub anestezie locala. Practic nu avem limita de varsta pentru pacienti. Suntem limitati doar in bolile colaterale decompensate.”, a recunoscut Stanislav Eni.

Cat de simpatic e! Rihanna ni-l arata, in sfarsit, pe fiul ei de sapte luni

Implanturile vor avea nuanta si forma potrivita, astfel incat vor fi imposibil de diferentiat de dintii naturali. „Protezele definitive sunt confectionate din metalo-ceramica sau zerconiu. Ambele arata impecabil de frumos. Avantajul rezconiului este ca e si biocompatibil, adica nu dezvolta bacterii in jurul lui.”, a mentionat Oleg Tudos.

Dupa procedura, un aspect important este rutina zilnica de ingrijire. „Se spala de doua ori pe zi, in mod normal, dimineata si seara. Este recomandat sa se foloseasca si dusul bucal.”, a mai spus medicul protezist.

Articole din aceeasi categorie