15.03.2022
Pregateste-ti corpul pentru sarcina mult dorita! Nutritionista Elena Ozun iti ofera sfaturi pentru o sarcina sanatoasa si o minte linistita: „Cred ca este important ca oamenii sa inteleaga care este influenta stilului lor de viata pentru calitatea vietii bebelusului lor.” - VIDEO

Acum, mai mult ca oricand ne bucuram ca este liniste acasa si ne traim vietile cu speranta si incredere in viitor, iar atunci cand vorbim despre viitor vorbim in primul rand despre copii. Nutritionista Elena Ozun a oferit cateva sfaturi utile in cadrul emisiunii O Seara Perfecta pentru persoanele care intentioneaza sa isi mareasca familia.

Inca de saptamana trecuta, printre randurile populatiei s-a strecurat o panica imensa cauzata de disparitia sarii de pe rafturile magazinelor. Nutritionista a sugerat totusi sa nu ne speriem si sa incercam sa mancam sare cu moderatie, nu pentru ca nu mai este, dar pentru ca astfel ar fi normal. 

„Oarecum noi stim ca sarea da gust mancarii si de aceea majoritatea persoanelor iubesc sarea din abundenta, dar este important sa intelegem ca noi consumam practic de doua ori mai multa sare decat este necesar. Sarea se contine in absolut orice aliment: paine, conserve, salamuri si in bucate deja cand le pregatim.”,a afirmat ea. 

De curand, Elena a inceput sa distribuie mai multe postari informative despre factorii pe care sa ii luam in considerare atunci cand vrem sa concepem un copil. Specialista afirma ca totul porneste de la sanatatea cuplului, iar daca parintii nu sunt sanatosi atunci si copilul va fi unul de regula foarte bolnavicios. 

A primit primul sau Bentley la doar doi ani! Bloggerita Tany Vander si-a rasfatat din plin micul sau print la aniversarea sa: „Te iubim neconditionat” - VIDEO

„Cred ca este important ca oamenii de la noi din tara sa inteleaga care este influenta stilului lor de viata pentru calitatea vietii bebelusui lor. Oamenii vor sa cunoasca mai mult despre acest subiect, dar nu stiu de unde sa cunoasca si cui sa se adreseze.” ,a precizat Elena.

Ea considera ca fiecare femeie trebuie sa se cunoasca si sa se responsabilizeze: „Fiecare corp este unic, e important sa existe o abordare mai persoanlizata. Fiecare femeie trebuie sa se responsabilizeze si sa invete despre cum este corpul sau, lucrurile la care trebuie sa atraga atentie si totul ce se intampla in sarcina.” 

Extrem de importanta la aceasta etapa este si normalizarea greutatii: „E foarte important ca femeile sa inteleaga si sa cunoasca cate kilograme ar fi bine sa puna in sarcina in functie de ce categorie se afla. De aceea, pentru femeile care sunt in normopondere un plus de 11-16 kilograme este normal, pentru o femeie supraponderala sigur ca sunt mai putine kilograme pe care ar putea sa le puna.” , a adaugat specialista.

Invitata a vorbit si despre testul prenatal non-invaziv (NIPT). Acesta este cea mai recenta metoda de diagnosticare a anomaliilor cromozomiale fetale, care este utilizata cu succes in multe tari din intreaga lume. Precizia ridicata a testului este asigurata de faptul ca se bazeaza pe analiza ADN-ului fetal, care este intotdeauna continut in sangele mamei si poate fi izolat din acesta in laborator.
El inlocuieste diagnosticul invaziv pentru depistarea patologiilor cromozomiale fetale cum este amniocenteza - analiza probelor de lichid amniotic - un test deloc placut, a spus Elena Ozun.

Fetita cu arma in mana, in razboiul cu Ucraina. Povestea din spatele fotografiei care a devenit virala

Elena a avut si un indemn pentru viitorii parinti. „De la bun inceput, macar inainte cu 3-6 luni autoeducati-va in acest sens. E importanta sanatatea femeii si sanatatea barbatului si de asemenea colaborarea dintre pacient si specialist sa fie una productiva” .

Sursa FOTO: Instagram 

Articole din aceeasi categorie