Dupa ce a avut deja de patru ori coronavirus, podoaba capilara a Laurentiei Coptilet a avut de suferit. Interpreta se confrunta cu o cadere abundenta a parului, ca urmare a bolii.
„Imi cade parul foarte, foarte tare. Deja nu mai suport asta si am zis sa incerc o procedura minune despre care am auzit acum ceva timp”, Laurentia Coptilet, interpreta.
Dupa o consultatie, tricoterapeutul i-a efectuat testul la tragere.
„In ultima perioada practic deja alopecia s-a inclus la simptomele de post covid-19. Practic 90% din pacientii post covid-19 se confrunta cu o cadere serioasa de par”, Maria Baciu, tricoterapeut.
Pentru a stimula cresterea parului, dar si pentru a opri caderea acestuia, procedura de microneedling este solutia perfecta.
„Nu este o situatie foarte grava. Este rezolvabila. Se fac in jur de cinci proceduri. Procedura de microneedling este una noninvaziva, nu este dureroasa, are ca beneficii stoparea caderii parului, stimularea cresterii parului pe lungime si indesirea lui. Stimulam foliculii adormiti sa produca fire noi si sa indesim golurile care au ramas in urma caderii parului. Acest cocktail contine vitamine si ingrediente active. Si numarul de proceduri si cocktail-urile se stabilesc in mod individual, la o distanta de 7-14 zile”, Maria Baciu, tricoterapeut.
Cu ajutorul dispozitivului microneedling se va introduce in scalp direct la radacina firelor de par un coktail ce contine o combinatie de substante active.
„Are micro ace, care nu dor. Putin stimulam zona scalpului, foliculii. Pe langa faptul ca noi introducem aceste preparate care ajuta impotriva caderii parului, vorbim si despre procesul natural al organismului. Prin spargerea celulelor si la momentul refacerii celulelor, stimulam fibroblastii, productia de colagen. Respectiv si corpul ajuta la regenerare, si toti nutrientii mai buni vor veni sa regenereze din interior ceea ce facem noi la exterior”, Maria Baciu, tricoterapeut.
Microneedling este o procedura minim-invaziva, fara riscuri, fara durere si fara timp de recuperare.
„Foarte placut. Nu a durut deloc. A fost ca o vibratie pe scalp. Mi-a placut, deja astept sa vad rezultatul. Sper sa fie unul wow”, Laurentia Coptilet, interpreta.
Pe langa alimentatia echilibrata si hidratare, pentru un par sanatos este nevoie de o rutina corecta de ingrijire.
„O rutia completa ar fi din sampon, balsam, masca si protectie termica. Sunt patru produse pe care trebuie sa le avem obligatoriu in rutina noastra de ingrijire. Samponul trebuie sa fie unul cat mai lejer. El doar trebuie sa spele scalpul si atata tot. Pentru a ingriji podoaba pe lungime avem nevoie de balsam si masca. Si protectia termica pentru a proteja de temperaturi. Este important sa uscam parul, chiar daca toata lumea crede ca daca nu-l usuci, il ajuti. Nu e corect. Atat pe scalp, cat si pe lungime, parul trebuie sa fie uscat, pentru ca mediul umed este foarte favorabil de a dezvolta bacterii si ciuperci, mai ales pentru oamenii care se confrunta cu matreata, dermatita sau caderea parului”, Maria Baciu, tricoterapeut.