07.07.2024
Moduri simple prin care să înveți să îți iubești mai mult corpul

Nu este deloc ușor să ajungi în punctul în care să spui că ești în totalitate mulțumită de tine. Totul are legătură cu un întreg parcurs de cunoaștere de sine, alături de experiențele de viață pe care le-ai avut și care te-au făcut să ajungi persoana care ești astăzi.

Ne folosim zilnic de rețelel de socializare pentru a le arăta celor care ne urmăresc cât de fericite suntem, unde ne bem cafeaua de dimineața, unde luăm prânzul, dar și clubul în care mergem să ne distrăm sâmbătă seara. Totul capătă o nuanță ușor ambiguă deoarece nu ne dăm seama că nu contează atât de mult imaginea pe care o afișăm în mediul online, ci mai degrabă contează echilibrul interior pe care trebuie să îl avem. Și influencerii au un puternic impact asupra noastră deoarece, după cum foarte bine se poate observa, foarte multe fete care activează în mediul online apelează la diferite aplicații prin care își modifică aspectul fizic.

Și intervine intrebarea, cum ne putem iubi mai mult corpul? Ar fi o idee bună să facem un detox social și să nu mai urmărim pe nimeni în social media? Ar putea fi o alternativă bună și la îndemână, insă pe termen lung nu va funcționa. Ai nevoie de moduri pe cât de simple, pe atât de eficiente pentru a fi împăcată cu tine.

Așadar, iată selecția noastră a modurilor în care să ajungi să te iubești așa cum ești:

Moldoveanca ce impresionează! Emoțiile Olgăi Țapordei după ce a escaladat cel mai înalt vârf din America de Nord - FOTO/VIDEO

1. Poartă-te frumos cu tine

Poate suna ciudat la început, însă, pentru a reuși să te iubești cu adevărat și să fii împăcată cu tine, trebuie să te porți cu tine așa cum te porți cu ceilalți. Nu trebuie să te lași mai prejos deoarece tu ești cea mai importantă persoană din viața ta. Consideră acest lucru drept o regulă de aur și ai în vedere să o aplici în fiecare zi. Felul în care te porți cu tine este și felul în care cei din jur se poartă cu tine, astfel că nu înceta să ai grijă de tine așa cum ai față de ceilalți.

2. Nu lua în seamă standardele impuse de societate

Nu ai măsurile 90-60-90? Nu îți face probleme, nici eu! Așa-zisele standarde impuse de societate nu doar că nu există, dar ne determină să ne pierdem extrem de ușor încrederea în sine, considerând că frumusețea este una singură. Ei bine, frumusețea vine în toate formele și mărimile posibile și imposibile și nu ar trebui să acorzi atenție acestor reguli, indiferent că ele vin din partea marilor companii ale lumii.

Horoscop 7 iulie. O zodie dă lovitura astăzi pe plan financiar

3. Nu te mai cântări în fiecare zi

Te-ai îngrășat două kilograme săptămâna aceasta? Ai mâncat mai mult și poate chiar nesănătos? Poate fi extrem de periculos dacă ai această obsesie de a te cântări în fiecare zi chiar și de a verifica dacă te-ai îngrășat sau nu. Important este felul în care te simți tu cu tine și dacă ești mulțumită de felul în care arăți.

4. Vorbește cu tine în oglindă

Te poate ajuta extrem de mult la nivel emoțional dacă vorbești cu tine într-o oglindă și mai ales dacă îți spui și lucruri frumoase. Este un mod simplu de a-ți începe ziua așa cum ar trebui și de a recăpăta încrederea de care ai nevoie. Începe cu afirmații scurte, care au în vedere felul frumos în care îți stă părul, felul în care te-ai îmbrăcat astăzi sau că ai încercat o noua metodă de a te machia. 

5. Nu mai încerca toate dietele de pe Internet

Încă n-ai găsit perechea perfectă de sandale? Iată top 8 modele adorate de fashioniste în această vară - FOTO

Dietele pe care le găsești pe Internet te pot ajuta pe termen scurt dacă îți dorești o schimbare, însă pe termen lung ai nevoie să consulți un nutriționist. Nu doar că poți avea parte de un dezechilibru emoțional din cauza faptului că nu ajungi la rezultatul dorit, dar este și extrem de periculos în același timp. Dacă într-adevăr vrei să scapi de anumite kilograme în plus, începe cu pași mici.

6. Nu te mai compara cu ceilalți

Pe cât de complicat ar suna, pe atât de ușor este. În realitate, suntem obișnuiți încă de mici să ne comparăm cu ceilalți, mai ales în ceea ce privește rezultatele academice, iar cu timpul continuăm să ne comparăm cu modelele de pe Instagram și care pozează având viața perfectă. Ei bine, viața reală nu este așa! Cele mai multe imagini care apar în mediul online sunt retușate pentru a ajunge la forma dorită. Compară-te doar cu tine și cu persoana care vrei să devii.

7. Răsfață-te ori de oricâte simți nevoia

Tânjești după o felie de tort, dar te gândești că te vei îngrășa după? Îți dorești de multă vreme să mergi într-o vacanță, dar o amâni, inventând tot felul de scuze? Ar trebui să începi să te răsfeți în fiecare zi, fie că ai avut o zi bună sau proastă. Începe printr-o sesiune de relaxare la spa sau cumpără-ți rochia pe care ai văzut-o la mall săptămâna trecută. Arată-ți aprecierea față de tine în fiecare zi și fii mândră de tine așa cum ești!

Articole din aceeasi categorie