20.12.2023
La 29 de ani, insarcinata in ultimul trimestru, i s-a spus ca are cancer in stadiul 4: „Mi-au mai dat sase luni de trait” - VIDEO

Viata lui Lindsey Parr Gritton s-a schimbat radical, cu doar cateva saptamani inainte de a aduce pe lume al doilea ei copil. In perioada in care ar fi trebuit sa se preocupe doar de nastere si sa fie bucuroasa ca familia se mareste, tanara din SUA a fost diagnosticata cu cancer mamar in stadiul 4. Avea doar 29 de ani.

Lindsey Parr era insarcinata in 36 de saptamani cand a mers la medic pentru ca a simtit un nodul la sani. Cateva zile mai tarziu a aflat ca este cancer in stadiul 4 si i s-au mai dat sase luni de trait. A trebuit sa nasca mai devreme pentru a incepe chimioterapia cat mai curand. La o saptamana de cand venea pe lumea fiica ei, tanara mama incepea tratamentul de durata.

A aflat ca are un cancer agresiv cand mai avea cateva saptamani pana sa nasca

In aprilie 2022, Lindsey a mers la medic. „Un nodul ma ardea la sani. Am mers si mi-a spus ca am un canal infundat sau un fel de mastita (o infectie a glandelor mamare provocata de patrunderea de bacterii la nivelului tesutului mamar -n.r.). Nu a suspectat nimic”, a povestit femeia pentru People. Tot ea a fost cea care a cerut sa faca o ecografie, iar acum, uitandu-se in urma, spune ca nu crede ca ar mai fi fost in viata daca nu si-ar fi impus punctul de vedere. „Literalmente mi-am salvat propria viata doar cerand asta”. La cateva zile a facut ecografia si a si primit un apel telefonic in care i s-a spus ca exista mari suspiciuni de cancer. A urmat o biopsie, care a confirmat ca suferea de un tip agresiv de cancer la san. La acel moment, doctorii nu au stiut ca se si raspandise. Avea doua tumori la san si o multime de noduli la subrat.

Olga Tapordei, cu tricolorul Moldovei pe cel mai inalt varf din Antarctica! Declaratii in exclusivitate despre experienta traita: „Niciun munte din viata mea nu a fost intr-atat de greu” - VIDEO

„Mi-a fost foarte frica. Eram insarcinata si imi asteptam a doua fiica. Mai avusesem un avort inainte de ea, asa ca era un mare lucru. Toata lumea a fost devastata. Nu puteau crede. Nu am niciun fel de istoric familial de cancer mamar. Nici din partea mamei, nici a tatalui, niciun fel de cancer. A fost un soc", a mai declarat Lindsey Parr Gritton.

„Mi s-a spus ca mai am sase luni de trait”

La 37 de saptamani de sarcina a nascut-o pe fetita ei, Savannah Grace, iar dupa inca o saptamana incepea chimioterapia. Investigatiile au aratat ca boala se raspandise la ficat. „Mi s-a spus ca mai am sase luni de trait”. Devastata de vestile primite, Lindsey nu s-a lasat. A inceput tratamentele si la fiecare trei saptamani mergea la spital pentru chimioterapie. In rest, petrecea timp cu fiicele ei, cu sotul si cu ceilalti oameni dragi. A scris scrisori, a facut filmulete si o multime de alte amintiri pentru ca fetitele ei sa nu o uite.

La jumatatea tratamentului, analizele au aratat ca tumorile incepusera sa se micsoreze. „Am stiut ca sunt vesti bune. Nu stiam cat de mult avea sa functioneze acest tratament. Apoi, la sfarsitul chimioterapiei, nu ne asteptam, dar totul disparuse. Nu mai era nimic acolo. Am fost atat de fericiti, nimeni nu putea sa creada. A fost suprarealist si nebunesc", a mai spus Lindsey. Pana si doctorul ei a fost socat ca pacienta lui e in remisie. „E un miracol”, a mai transmis ea, fericita ca-si poate vedea fetitele crescand. La fiecare sase luni merge la spital pentru analize si alte investigatii, pentru a se asigura ca este bine.

Ivanka Trump a stralucit, la propriu, la marea inaugurare a unui hotel de lux din Las Vegas. Cum s-a imbracat - FOTO

Acum, la un an si jumatate de la diagnosticul care i-a dat viata peste cap, Lindsey Parr spune ca se simte grozav, chiar mai bine decat inainte ca totul sa se intample. „Nu credeam ca o sa mai fiu aici. Fiecare moment e incredibil. Am vrut sa-mi spun povestea si sa aduc un plus de constientizare. Toata lumea crede ca aceasta boala poate aparea dupa 40 de ani. Nu te gandesti ca poti avea cancer la san la 20 si ceva de ani", a incheiat femeia.

Articole din aceeasi categorie