13.10.2024
Frumusețea vine din interior! Nutriționista Irina Aniri ne spune cum putem avea grijă de corpul nostru, dar și de ce suplimente avem nevoie - VIDEO

O alimentație echilibrată nu doar îmbunătățește aspectul fizic, ci și starea de bine psiho-emoțională. Nutriționista Irina Aniri explică importanța suplimentelor pentru a menține o frumusețe durabilă, dar și cum putem avea grijă de corpul nostru.

„Chiar dacă a fost sezonul de vară, în care am consumat foarte multe legume și fructe, ne-am luat doza de vitamine și minerale, totuși multe persoane suferim de pancreatite și neasimilarea microelementelor este vizibilă. Carențele sunt foarte vizibile, la unghii, la piele, la păr, iar cine lucrează cu asta, observă”, a explicat specialistul. 

Frumusețea noastră interioară are o conexiune directă cu cea exterioară, a notat Irina Aniri, nutriționist: „Frumusețea noastră este legată cu stare de bine psiho-emoțională. Starea de bine psiho-emoțională are nevoie de vitamina B și părul, la fel, are nevoie obligatoriu, de vitamina B. Dacă vrem să nu cadă, să nu fie firav avem nevoie de vitamina B7, care este o comoară, este o vitamină metabolică pentru energie, are grijă să ai o siluetă frumoasă. Să analizezi un produs pentru păr, vei vedea că conține acest grup de vitamine B”. 

La bucătărie cu Valeria Țurcan! Cum să pregătești cea mai delicioasă salată caldă cu dovleac - VIDEO

„Meiul are beneficii extraordinare pentru podoaba capilară. Pentru păr, ca să nu cadă, este important să aibă rădăcină puternică și trebuie să fie hrănită, iar ea se hrănește prin sânge. Deci, vasul sagvin trebuie să fie sănătos, pentru un vas sangvin sănătos, avem nevoie de vitamina C și rutină”, a continuat invitata. 

Oxigenul este catalizatorul multor procese din organismul nostru, mai explică nutriționista:  „Ca toate procesele la rădăcină să aibă loc, noi avem nevoie de oxigen, care ar da foc acestor procese, avem nevoie de hemoglobină, care să conțină oxigen, de aceea noi avem nevoie să verificăm care este nivelul la hemoglobina, al ferului, al feritinei pentru că, hemoglobina poate fi în regulă, iar feritina poate fi scăzută, iar asta oricum înseamnă că nu avem suficient oxigen în organism, și atunci rădăcina nu va fi puternică, ea va fi firavă”.

Este patologia ce afectează milioane de persoane la nivel mondial! Ce înseamnă tulburarea bipolară, dar și la ce vârstă este diagnosticată cel mai frecvent - VIDEO

„Pentru ca toate aceste procese să se întâmple, noi trebuie să avem acel unic element, Omega 3, unul dintre elementele care participă la formarea rădăcinei. Celulele rădăcinei au o parte formată numai din grăsimi. Dacă pancreasul este bolnav, îi vom da ceva ce ține de enzime, dacă vezica biliară este bolnavă, vom da săruri biliare, toate aceste săruri să funcționeze și Omega 3 să ajungă la rădăcină, la păr”, a spus specialistul. 

SURSĂ FOTO: Pro TV

Articole din aceeasi categorie