12.10.2024
La bucătărie cu Valeria Țurcan! Cum să pregătești cea mai delicioasă salată caldă cu dovleac - VIDEO

În cautarea unei rețete sănătoase, cu ingrediente locale, de sezon, echipa iSănătate a fost în vizită la Valeria Țurcan, care a decis să prezinte o salată caldă cu dovleac. Cum se prepară, dar și care sunt ingredientele, vezi în reportaj.

„În sfârșit am ajuns în bucătăria Valeriei, de când îmi doresc să ajung aici și sunt foarte entuziasmată că vom găti ceva împreună și o să te ajut în acest proces.Valeria, ce gătim noi azi?”, a spus Vlada Mardari, prezentatoare iSănătate. 

Fetele urmează să gătească o salată din produsele de sezon. „Mă bucur că în sfârșit ai venit în bucătăria mea. Azi o să gătim ceva de sezon din dovleac, kale și rodie. O să pregătim o salată caldă cu dovleac și kale. Ne apucăm de treabă, eu o să tai cubulețe dovleacul. Dovleacul îl putem folosi atât în rețete sărate cât și dulci, în salată, supă cremă, plăcinte, checuri, tarte”, a spus Valeria Țurcan, food blogger.

„Transfer dovleacul în tava de copt. Adaug sare, piper, ulei de măsline, amestec și pun în coptorul preîncălzit la 190 grade pentru 20-25 minute”, a adăugat Valeria. 

Între timp, fetele au pregătit și sosul penru salată.  „Cât dovleacul stă la cuptor, noi nu o să pierdem timpul și o să pregătim sosul. Adaug uleiul, eu o să storc sucul de lămâie. Punem miere, cam o linguriță. Stoarcem sucul de lămâie. Putem pune chiar și suc de limetă, dacă doriți. Aici avem pastă tahini, care este o pastă din susan. Grăsimi sănătoase, foarte bune. Puteți adăuga pastă din migdale sau arahide. Aici am muștar dijon, cu bobițe. Adăugăm sare și puteți să răzuiți în acest sos și usturoi”, a explicat bloggerița. 

Tu știi cine sunt și cum arată frații lui Ion Paladi? Interpretul a lansat prima piesă alături de ei: „În videoclip sunt părinții noștri și bunica” - VIDEO

„Protagonistul acestei rețete a fost scos din cuptor. Unde a fost el, în țările calde. Arată bine, arată odihnit. Aici miroase a toamnă și a sănătate”, a notat Vlada Mardari, prezentatoare iSănătate. 

Valeia a explicat care sunt urmtorii pași în rețeta pe care o pregătesc. „Un secret, tăiem rodia în jumătate, o ținem așa, degetele trebuie să fie mai îndepărtate și batem cu o lingură de lemn. Deasupra, aranjăm brânza, puteți folosi telemea sau brânză de capră, dacă vă place gustul mai deosebit. S-ar potrivi aici nuci, pentru că avem nevoie și de textură crocantă”.

 „Adăugăm dragoste, bunăstare, sănătate, fericire, dispoziție bună. Și nu lăsați aceste zile de toamnă să vă fure din dispoziție sau energie fiindcă fericirea vine din interior și noi putem alege să fim fericiți în fiecare zi, indiferent de sezon.  „Cei de acasă, aceste rețete noi vi le aducem aici nu doar să vă uitați, dar să le și încercați. Vă îndemn, e foarte bun!”, a continuat Vlada.

Dovleac

La ce a renunțat soția lui Valentin Uzun de dragul familiei? Ce destăinuiri a făcut interpretul: „Dacă ambii sunt înțelepți, atunci...” - VIDEO

Pentru salată, avem nevoie de următoarele ingrediente:

jumătate de dovleac;

frunze kale;

brânză feta;

rodie;

nuci;

ulei de măsline;

miere;

suc de lămâie;

muștar dijon;

pastă tahini (din susan).

Dovleacul este bogat în proteine și fibre și este o sursă excelentă de acizi grași esențiali Omega 3 și Omega 6. 100 de grame din dovleac ne oferă nu mai puțin de 70% din necesarul zilnic al Vitaminei A.

Poți consuma dovleac și dacă suferi de anemie, de oboseală cronică sau în perioadele foarte stresante. Dovleacul are efecte benefice și în caz de insomnie, depresie, nervozitate și anxietate.

Varza kale conține nu mai puțin de 45 de tipuri diferite de antioxidanți, printre cei mai importanți fiind flavonoidele și carotenoidele.

Principalul avantaj al verzei kale este că are puține calorii. Dacă îți prepari o salată de 100 grame, la care adaugi puțin suc de lămâie, aceasta are sub 50 de calorii.

Conținutul ridicat de potasiu din rodii protejează organismul de problemele cu rinichii, dar are și alte efecte benefice, printre care și scăderea ratei de deces. 

Semintele de dovleac

SURSĂ FOTO: Instagram/ valeriesfood

Articole din aceeasi categorie