24.06.2022
Esti predispusa sa duci o sarcina cu risc? Afla de la managerul maternitatii Medpark, Corina Cardaniuc cand trebuie sa aiba loc prima vizita la medic: „Niciodata in viata nu faci atatea vizite la medic ca in timpul sarcinii” - VIDEO

Fiecare femeie care planifica sa aiba un copil isi doreste o sarcina usoara si fara pericole. Daca totusi asta nu se intampla, medicina moderna si doctorii pot veni in ajutor. Invitata in platoul emisiunii O Seara Perfecta a fost Corina Cardaniuc care a vorbit despre aspectele sarcinilor cu risc.

Pentru inceput Corina a explicat ce se considera de fapt a fi o sarcina cu risc. „Termenul de sarcina cu risc este o notiune foarte generala. Ea se refera la situatiile care pot pune in pericol sanatatea mamei sau sanatatea copilului. Putem vorbi despre o boala cronica a mamei cu care ea devine insarcinata, fie ca este vorba despre complicatii ale sarcinii anterior. Daca a avut o sarcina anterioara cu complicatii atunci din start aceasta sarcina se va incadra in una cu risc crescut. Putem porni si dintr-o sarcina perfect normala de la inceput, dar pe parcurs se pot dezvolta anumite complicatii care o incadreaza deja in sarcina patologica si atunci ea necesita o abordare diferita.”, a mentionat Corina Cardaniuc, manager maternitate Medpark.

In cazul unei sarcini cu risc, vizitele la medic sunt mai frecvente decat in cazul unei sarcini obisnuite. „Niciodata in viata nu faci atatea vizite la medic ca in timpul sarcinii. Exista un volum minim de investigatii care este obligatoriu intr-o sarcina fiziologica. Sunt mai multe investigatii preventive care ne ajuta sa vedem daca evolueaza totul ok. Dar atunci cand este o sarcina cu risc, sigur ca monitorizarea trebuie sa fie altfel. Investigatiile sunt cu mult mai atente si numeroase.”, a mentionat medicul.

Iubita lui Vladimir Putin, Alina Kabaeva, tocmai a devenit proprietara a doua noi case

Prima vizita la medicul ginecolog trebuie sa aiba loc pana la a 12-a saptamana de sarcina, iar acest lucru este foarte important deoarece atunci se pot stabili in dependenta de cauza, factorii de risc. „Vizita trebuie efectuata intr-un termen mic de sarcina pentru a putea intocmi un plan de conduita, de investigatii, de vizite. Sarcina cu risc desigur ca va avea ingrijiri speciale, mai mult decat atat, si nasterea va avea ingrijiri speciale. Sunt antrenati mai multi specialisti. Vom avea nevoie de un endocrinolog, sau de un cardiolog sau neurochirurg. Totul este foarte complex si atunci fiecare gravida este evaluata in mod individualizat.”, a adaugat Corina Cardaniuc.

„Noi avem un standard de organizare a procesului la maternitatea Medpark. Avem echipe de specialisti care stiu ce trebuie sa faca si stiu domeniul in care se implica. Nu trebuie sa cauti un endocrinolog dinafara sau nu trebuie sa trimiti gravida in alta clinica sa caute un cardiolog sau cardichirurg.”, a spus managerul maternitatatii Medpark.

Irina Kovalsky - emotionata pana la lacrimi! Vezi momentul sensibil de care a avut parte in direct, dar si destainuirile pe care le-a facut alaturi de sotul sau: „Momentul a acumulat peste 1 milion de vizualizari..” - VIDEO

De asemenea mediul a precizat faptul ca intr-un procent foarte mare, sarcinile cu risc se finalizeaza cu o nastere prematura.

Articole din aceeasi categorie